Jag startade bloggen under hösten 2008, mest som en rolig sysselsättning under mammaledigheten med Oliver. Alla jag kände bloggade smått & jag tyckte mig ha en anledning till att blogga själv. En typ av minnesbank för Olivers framsteg & nya vardagen som småbarns förälder. En annan anledning var att familj,släkt & vänner hemmahörande i olika delar av landet kunde uppdateras med informerande om framsteg & bilder på Oliver som då var i fokus.

På senare tid har bloggen utvecklats till en ventil för mig.Där familjen,barnen,känslor & vardagen står i fokus med allt vad det innebär.  Jag har mycket kärlek omkring mig & är nöjd & lycklig över tillvaron.Tacksam.


Jag är en känslomänniska,har stora känslomässiga behov. Väldigt ofta kommer jag på mig själv med offerkoftan hård virad & sympati begären skriker efter uppmärksamhet. Allt kanske inte är så gull-i-gull som det framstår alla gånger.Misstolka mig rätt men behovet att att få bli hörd utan att tala & vira in det i rosenrött känns behagligare genom skrivandet. Att jag är lycklig & tacksam går faktiskt hand i hand med att jag ständigt försöker "jobba" med mig själv. Mina relationer & prioriteringar. Ingenting kommer gratis. För att få tillvaron att fungera behövs insikt & uppvaknanden. De är oftast inte roliga, dagarna då bakslag kommer. Då blir jag gärna liten och hjälplösVäldigt liten!Är det inte det ena är det det tredje. Upp-& ner gångar. Gör om-göra annorlunda. Ständigt. Stundtals inte alls. Men oftast.


Från att vara tvåbarnsmamma- till att lära känna mig själv i mitt nya jag är svårare än jag trodde. Svårt att hitta en ny balansgång i föräldraskapet,som blivit en så självklar del av allt jag är.Vs allt annat som äktenskapet, att vårda mina nära relationer & sist men inte minst vårda & ta vara på mig & mina behov.Jag kommer alltid vara MAMMA!Viktoria- den Viktoria jag har lagt åt sidan för att prioritera annorlunda,i positiv bemärkelse, kryper ur huden allt mer. Det är henne ni får lära känna, med allt hon varit, är & utvecklas till. Det är hon som filosoferar.


Kort & gott - Viktoria filosoferar.