Ice breaker-känsligt ämne?

KÄNSLIGA LÄSARE BÖR SKIPPA DETTA INLÄGG!
Jag tänkte nu när jag ändå virat in mig i offerkoftan dela med mig av en liten del av den oglamorösa sidan av att vara gravid.

Visst är det alldeles underbart & rosenskimmrande & häftig men det är tamejfan ingen lek! Jag är helt okej med graviditetsrelaterade besvär, jag kan ta det. Men det här? Nej det är inte riktigt vad jag tänkt mig. TABU? Ja jag vet inte många som uttryckt det. Jag känner mig så ensam & tycker så fruktansvärt synd om mig själv.

Xyloproct? Är det bekant i era öron? Det blev bekant för mig redan under graviditeten med Casper, sa upp bekantskapen snabbast möjligt men fick återta den igen igår. Finns väl inte någon som undgått den där reklamen på tv med kvinnan som gnider rumpan mot ett träd för att hon har sådan klåda eller mannen med ballongen analbesvär?

H-vetes hemorrojder är vad det är. Jag skojar inte att jag hellre skulle förbli sängliggande tills graviditeten är över än att behöva dras med det här. Plågsamt är bara förnamnet. Som om inte det var nog har jag även drabbats av varicer även kallat åderbråck,& inte på benen utan i underlivet. Lagom skönt.

Jag känner mig inte alls vacker & tror verkligen inte jag utstrålar så mycket av vad det än är man sägs göra som gravid. Jag känner mig naken,ensam & skäms. Sanslöst att skämmas för något vanligt förekommande om än tabubelagt eller ja sånt man inte pratar så mycket om? Jag vet inte.

Trodde inte jag skulle uppleva det som pinsamt att gå till apoteket igår men att vara receptarie (what ever vad det kallas) måste ju innebära arbetsskadad. Speciellt när inte det minsta integritet ingår, att som en idiot leta det man behöver, för att sen be om hjälp för att det man söker finns bakom disken dit tillträde endast ges anställda. Sedan fick jag alternativen uppkastade på disken utan minsta diskretion & sedan hejdlöst,högljutt berättat för mig om läkemedlet. Allt detta framför en mindre folksamling av personer som inväntar sin tur när jag fått hjälp.

Jag hade lust att vända på klacken, men stod där som ett fån när det brände i ryggen av uppmärksamheten som i den lågmälda lokalen vändes mot mig. Jag nickade fumligt,betalade,vände mig om & mötte blickar som storögt gottade sig i vetskapen om innehållet i min apotekspåse. Önskade dem alla svåra plågsamma hemorojjder där jag gick ut med huvudet riktat mot golvet skamsen & utlämnad. Nästa gång skickar jag Magnus på mina apoteks ärenden.

Kanske är jag en aning dramatisk men jag vet inte vad jag ska göra av mig själv. Jag fasar för att kissa för åderbråcket ömmar,svider & gör ont av minsta tryck speciellt med toalettpapper! Jag fasar för att behöva utföra andra behov. Usch. Jag är ju patetisk. Borde kanske slita av mig offerkoftan eller iaf lossa den lite? Men jag kan omöjligt vara ensam?

Så nu glömmer vi innehållet i det här inlägget. Vägrar skämmas för att min kropp beter sig mänskligt? Men jag skäms för att jag är så öppen med det. Ice breaker. Så därja. Nu är det gjort.

Nu ska jag & mina plågor försöka sova.


God natt.
Angelica - mamma till Vincent och Minnéa
Jag kan meddela att du INTE är ensam om dina besvär. Jag hade oxå jätte mycket problem med både V och M i magen. Dock aldrig med åderbråck men med det andra. Och jag känner flera som haft både hemorrojder, och åderbråck vid de privata delarna.

Jag kan rekommendera cylokain om det gör allt för ont. Iaf för hemorrojderna. Det är ju inte en Walk in the park att gå på toa jämt. Men med hjälp av denna salva minskar smärtan iaf lite.Hoppas du slipper dina problem snart!Kram
2012-05-17 | 07:57:37
Johanna
Fy, jag lider med dig. Jag har fått åderbråck mellan benen med både Ella och Noah, ute och leka med! Hoppas allt löser sig. Stora styrkekramar
2012-05-17 | 10:13:37 | http://jobeah.blogg.se/

«
«
«