Dags att uppdatera läget!

Hejsan hoppsan!
Här har det som synes inte hänt mycket sedan slutet av Januari (!). Känns verkligen som att det är dags att uppdatera läget! Anledningen till att jag minskade & åsidosatte bloggen denna gång var för att inte "försäga" mig om hemligheten som vi ruvade på. Nämligen den att Oliver & Casper ska få ett syskon ♥.

Jag fick plus på stickan den 9 Januari. Förväntade mig ett negativt test & blev verkligen chockad-virvlande härliga lyckorus känslor. Min först tanke i allt var ändå "men Casper är ju så liten". Graviditeten var inte oplanerad då jag i juni 2011 tog ut p-staven från armen. Min reaktion på Casper måste berott på känslorna som vällde upp inom mig & att han faktiskt är yngst. Hade ju samma tankar med Oliver när jag blev gravid med Casper. Så vad ska man säga? En naturlig reaktion?

Från början var vi inte alls överens om när jag skulle blivit gravid, diffade på 3 veckor. Så vi fick ett VUL tidigt i graviditeten. Sedan fick vi ett ultraljud i början av mars då vi fick ett prel bf datum till 11 september. Var då i graviditetsvecka 13-14.

Fredagen den 13 april 2012 var vi på SöS på rutinultraljud, tidsmässigt baserat på preliminära bf datumet.  Det var magiskt. Tio fingrar-tio tår, allt på rätt plats. Var då i graviditetsvecka 18+3.Blev flyttad 1 dag till den 10 september. Nu fastslogs att jag blev gravid kring Lucia. Vi ville gärna om möjligheten fanns få reda på bebisens kön. Hur mycket vi än försökte samarbeta så låg navelsträngen ivägen. Jag fick gå upp & kissa, röra mig lite i hopp om att bebisens läge skulle ändras men det påverkade ingenting.  

Änsålänge går bebisen under namnet "sprattel" ♥.

                                    
                                       (klickbara bilder) vårt fina mirakel.


Vi får gott hålla oss till den 25 maj då vi bokat tid på tittutultraljuds klinik där de utför 3D/4D ultraljud. Vi gjorde sådana med både Oliver & Casper så det känns som en självklarhet även denna gång.


Jobbmässigt fick jag problem relativit tidigt med graviditetsrelaterade besvär, fick en 50% sjukskrivning som nu ligger på 75%. Hade foglossning/bäcken besvär med de tidigare graviditeterna också men känslan av att allt mer tappa förmåga utifrån vad man är van vid fysiskt påverkade mig ordentligt. Fick prestationsångest & har tagit ut mig mer än vad jag egentligen klarat.

Med hjälp av min underbara (!) sjukgymnast & min lyhörda barnmorska & MVC läkare har jag fått många lindrande tips & knep till vardagen.  Jag har också sacrobälte & akupunktur 2 ggr i veckan.

I skrivande stund är jag i graviditetsvecka 23+1, eller vecka 24. Tiden har gått så galet fort. Magen började synas rätt tidigt sen sa det PANG & plötsligt blev jag väldigt gravid. Har hittills gått upp 1,3 kg. Alla värden är bra & jag får äta en järntablett om dagen, enligt barnmorskan normal dos sett utifrån graviditetens längd. Njuter av rörelserna & mår faktiskt otroligt bra bortsett från bäckenbesvären & den konstanta trötthets känslan. I början mådde jag illa & kräktes en hel del. Nu tar jag en dag i taget.

Tänk att vi ska bli trebarns föräldrar. Jag får nypa mig i armen då & då, vi är så lyckligt lottade ♥.
More to come ^^


                                              ...to be continued...

«
«
«