Sjukstuga

Piew. Karantän skulle inte sitta fel.Sjukstuga vare här & jag är den enda som är frisk. Mina älskade grabbar har drabbats av halsfluss,dubbelsidig öroninflammation med spräcka trumhinnor & infektion i övre/undre ögonlock & ögonvita. Det är ju dumt att få samma sjukdom så de har tagit på sig varsin. Allt detta konstaterades på Nynäs Akuten igår.

Nu kureras & medicineras så det står härliga till & jag kan nästan garantera att min tur kommer när de tillfrisknat. Är tacksam över att det är regnigt så man slipper tänka på att man får sitta inne hela helgen när solen skiner. Alltid något.

Veckan har varit bra, blev en skön nystart efter att släppt på trycket. Lättare liksom. Ja som det brukar bli efter att ha rensat luften.

Tisdagen var en sån slö dag. Mys med barnen som båda fick stanna hemma från dagis. Mina föräldrar kom & avlastade & körde ner mig till sjukgymnasten. Väl på centrum ångade jag bittert att jag bara kastat på mig första bästa bekväma kläder. Det var så mycket folk ute - studenterna hade utspring & åkte flak som sig bör. Där stod jag i folk vimlet & såg allmänt bortkommen & ofixad ut.

Kvällen spenderades med A framför det sista avsnittet av desperata hemmafruarna.

Onsdagen-nationaldag, den var mysig, vi var lediga tillsammans. Då jag fick byta mitt onsdagspass till fredag. Jag fick sovmorgon, vi åt mysfrukost & begav oss ner till hamnen hela familjen,svärmor & mina föräldrar. Där åt vi glass & strosade runt, Casper låg & sov hela tiden. Oliver härjade på hoppetossan & blir modigare & modigare hela tiden, stolt som en tupp & våghalsig så mitt hjärta flög upp i stupen ett antal gånger! Han är ju försiktig av sig & har alltid varit lite "feg"- så varje tillfälle till utmaningar & våghals fasoner blir lätt obehagliga.

I tordags utvärderade vi Oliver som dagis kry men tji fick vi när han hämtades på dagis. Oliver kliade ögonen konstant, var rödprickig & lite svullen, men inget klet som vid ögoninflammation.Caspers öron börjde rinna & gegga från ingenstans det var ju ögonen som han hade problem med från början. Det blev en himla massa tröstande & kurerande.

Igår jobbade jag fm. Magnus & barnen åkte som sagt till Nynäsakuten. Mötte upp dem när jag slutat & kommit hem med tåget. Begav mig till sjukgymnasten sen blev det en slappar em.

Idag är jag sådär härligt utvilad. Somnade när jag nattade Casper. Han har också sovit bra. Ja det har förresten båda barnen. Nu försöker jag samla kraft & energi (läs motivation) för en promenad till ICA. 

Lillebror i magen rör sig hårt numer. Sällan såna mjuka lätta rörelser utan mer "ska det va så ska det va" rörelser. Magen är galet stor nu. Får ofta känslan av att tappa luft,kippar efter andan & blir alleles yr. Precis som graviditeten med Oliver. Kan inte Ligga på rygg eller halv sitta. Sidoläge eller upprätt är det som funkar bäst. Nätterna är överkommliga eftersom vi har ställbar säng. Men då är problemet istället krypningar & kramper i benen. Foglossningen är annorlunda, mer låsningar & hugg smärtor. Fick tips av sjukgymnasten igår att ta mig till simhallen. Så simhallen får det bli någon dag.

Nej om jag skulle dra en borste genom håret & försöka komma iväg? Lite hemma spa fix i em ska jag unna mig. Ansiktmask, hårinpackning & oljescrub. Lacka naglar & plocka bryn. Känns som en mysig ide.

Plock & kladd mat, frukt tallrik & smoothies måste fixas under dagen. Sen ska jag bosätta mig med mina sjuklingar i soffan framför någon bra film.
«
«
«