Första pricken

I tisdags i graviditetsvecka 25+0 var vi på MVC & träffade barnmorskan. Allt gick bra. Alla värden var bra-även järnvärdet trots att jag slarvat en aning med niferex tabletterna.

Hittills i graviditeten har gått upp 4,5 kg. Det känns konstigt med tanke på att jag inte tycker mig göra annat än äta! Jag är konstant sugen på något att äta! Vaddå mättnadskänsla? Nej jag äter tills det liksom tar stopp vilket iofs är relativt snabbt så man kan väl säga att jag äter ofta-ofta mer än lagom mängd.

Vi fick lyssna på lillebrors hjärtljud- vilken känsla- kommer aldrig sluta förundras över teknikens under! Hans hjärtljud låg på 143 slag, när vi träffade barnmorskan sist i vecka 20 låg hjärtljuden på 146.

Vi fick våran första prick i sf kurvan. För er som inte vet vad det innebär klicka här → fakta om sf måttet ←.


Kurvan med lillebror & den första lilla pricken för vecka 25 ♥

Måttet låg på 22 cm nu i vecka 25. Vi pratade med barnmorskan om just måtten då graviditeterna med Oliver, Casper & nu lillebror verkligen skiljer sig om man jämnför kurvorna. Låg relativt lika måttmässigt med Oliver & Casper om än högt i diagrammet för genomsnitts kurvan. Nu plötsligt ligger jag längre ner i diagrammet. Inga konstigheter men ändå. Ni läsare som har flera barn har era kurvor varit olika? 

  
♥Caspers kurva till vänster & Olivers till höger ♥


Nästa MVC besök ser jag inte fram emot, då är det dags för glukosbelastning igen.  De som utfördes med Oliver & Casper gick bra men jag svimmade nästan begge gångerna av ruschen efter fastandet. Värdena låg hur bra som helst. Hoppas på samma resultat igen. Eftersom jag är så trött orkar jag inte gå in på det närmare men hittade en schysst fakta sida för den som är intresserad av att veta mer. → fakta om glukosbelastning ←.

Om jag inte missminner mig eller misstolkat något så utförs belastningen nu som en standard kontroll på de flesta mödravårdscentraler
. Hursomhelst får vi göra den dels som standard kontroll men också av den anledningen att jag ju tidigare burit stora barn. Har inte utvecklat graviditetsdiabetes tidigare & barnen har varit stora av ärftliga faktorer då mina värden hela tiden varit bra. Känns iaf bra att med enkla medel vid eventuella förändringar snabbt kunna behandlas på rätt sätt. Vad jag ogillar är att jag måste fasta- buhu buhu va? JA faktiskt-jag som är konstant sugen på något kommer ju vara på lagom härligt humör.

Nu ska jag dejta john blund- åtminstonde stalka honom efter lite sömn sand eller vad han nu har för knep. Vad det än är behöver jag det illa kvickt, om lillebror håller mig vaken mycket längre till kommer jag inte kunna somna alls.

Natti Natti.

«
«
«