Tillväxt resultat.

 

                      
 A big moment awaits ;), utanför portarna till ultraljudet.
  Smäcker,redo för svar och alldeles alldeles gravid.


...Ja då var det klart. Vi var på plats på SöS i god tid, så pass god tid att vi fick komma in i ultraljuds rummet 20 minuter innan vi egentligen var bokade. Kvinnan som utförde ultraljudet kändes trygg. Lagom. Jag var på helspänn. (Dumt nog hade jag sminkat mig (?), visste ju att tårarna skulle börja rinna.Äsch liksom. Vem bryr sig. ) Magnus var nervig även han.

Kvinnan bakom "spakarna" mätte och mätte och sneakpeaken var underbar. Hon talade om och visade att Casper har mycket hår på huvudet, såg taggigt och spretigt ut ;) hihi...

Normal hjärtaktivittet. Normala andningsrörelser. Normala fosterrörelser. Normal fostervattenmängd. Fostret ligger med huvudet neråt.

Är så otroligt tacksam över att bära på ett friskt barn.

Han låg väldigt lustigt så det var visst svårt att mäta -  sammanlagt tog det runt 50 minuter. När vi pratade kring resultatet efteråt så var mätningarna utföra så pass många gånger att hon uppskattade resultatet som väldigt bra.

Så till Resultatet då.


Borde egentligen inte vara särskilt förvånad. Visar sig att även Casper kommer bli en stor kille.
Caspers förväntade vikt i min graviditetsvecka (dvs 35+2) är 2643gram han väger 3196 gram en avvikelse på +20,9% eller 553 gram över genomsnittet.

Beräknad födelse vikt landar på mellan 4300gram-4500gram.

Nej det är inte onormalt, ligger inom det normala om än åt det större hållet. Men chanserna att det ska bli en spontan vaginal förlossning för MIN del minskade plötsligt. Detta av en rad olika anledningar...FAN!

Egentligen kvittar det,vaginalt vs snitt, vårt barn är friskt och mår bra. Får inte ner det jag vill i ord just nu.

Vi pratade lätt kring förlossnings alternativ, hon ansåg att jag kommer fixa en vaginal förlossning så länge jag inte blir igångsatt, baserat på mitt tidigare snitt och riskerna för värksvaghet i samband med en igångsättning. Ett större barn kräver ett aktivt bra värkarbete. Påfrestningarna för livmodern vid en igångsättning med stort barn och tidigare snitt var inte att rekommendera för mig.

Galet nog var denna kvinna ärlig. På ett brutalt sätt. Har man en gång gått över tiden med en graviditet är sannolikheten att man gör det igen stort-speciellt om barnet är åt det tyngre hållet. Så jag får helt enkelt hoppas på att det sätter igång av sig själv. Gärna innan jag går över tiden. 

Ett alternativ är att sätta ett slut datum. Har inget hänt fram tills dess blir det ett snitt. Någonstans mellan vecka 39+0 till 41+0. Är vädligt rädd för födelsevikten. Olivers kurva såg likadan ut. Han vägde ca 100 gram mer än Casper baserat på tillväxten. Tio dagars övertid med honom blev en födelsevikt på 4815 gram. Så vad som än händer vill jag inte gå över tiden. Däremot vill jag gärna ha en vaginal förlossning.

Innan tillväxtultraljudet hade jag en max gräns på vikt kurvan som vi gick igenom med min barnmorska. Den är skrämmande nära eller ja överskriden redan om Casper väger mer än 4,2 beräknad födelsevikt. Är nojjig nu. överkänslig,rädd.

Vet vad jag genomgick sist. Vet vart mina gränser går. Kan inte sluta undra vart jag ska dra linjen.
Känner mig överumplad fast än jag innerst inne visste eller kände på mig att det var så här. Jag och Magnus, vi har bollat färdigt. Ja för stunden. Kastar mest bollen fram och-tillbaka. Osäkert,bekräftande,frågande undermedvetet självklart.

Lycklig,skakad,förvirrad.

Längtar tills nästa barnmorske besök.Bolla tankar och hoppas på att bollen är på samma nivå. Behöver få landa i mina tankar sen ska här ventileras, ska nog släpa med en "psykolog" divan till MVC nästa gång. Lägga mig bekvämt, förbruka näsdukar-självömka och rabbla.

-

Vi kom hem, Oliver hade haft det mysigt med mormor och morfar- som alltid bortskämd med bus och lycka i ögonen :). När de gick hem la vi oss i sängen alla tre och bara var, sa inte mkt. Kände väl efter båda två. Oliver var mest överallt och ingenstans-förtjust i att få ha kramkalas.

Sen tog vi en kvällpromenad. Det var underbart skönt, vi var väl ute i en timma. Oliver och Magnus sparkade boll på fotbollsplanen en stund, lill herrn skulle utforska ALLT efter vägen också :). Pinnar och stenar lades i vagnen...Shit vi har ju ett litet stenrös och en liten vårdkase utanför om det ska fortsätta så här ;).


         
Oliver ska bli fotbollsproffs när han blir stor-säger hans pappa 

Hemma igen åt vi kvälls gröt-Oliver och jag. Vi var visst rejält hungriga båda två :). Sen fick Oliver bada, efter 3 försök fick jag honom äntligen att vilja komma upp ur badet, tror det tog 35 minuter. Däremot total vägrade han borsta tänderna ikväll. Fick mest spottningar,fräsningar och sura blickar när jag försökte truga och muta. Vem orkar vara konsekvent in i det sista när tålamodet är på topp?

Sen blev det mys ritualen innan sängdags insmorning och massage- kvällens i vardagsrummet...Ja jag var tvungen att slö titta på tv. Fastnade i ett program och upptäckte mitt i allt att den lilla kroppen jag knådade på hade somnat :).

-

Dagen till ära har vår diskmaskin gått sönder. Underbart-perfekt tajming. Nästa vecka tar vi tag i saken på allvar. Då ska här jagas rätt på en ny. I samband med den även en torktumlare. Med främst en diskmaskin. Helst både och. Hoppas och drömmer fram tills nästa vecka.

Mina fina är i sovrummet, den lilla sover och den stora zappar tv. Jag och magen som genast är tyngre än vanligt (självömkar) ska släpa oss in dit vi med.God natt.
Kreativiteten på topp :)

Dagen har börjat bra, tok mys morgon med Oliver-som vanlig drog vi oss en stund i sängen framför barnkanalen :). Sen blev det frulle och övriga morgonbestyr. Är så mysigt med frukost på morgonen när vi siter och små pratar. Går ju att föra små dialoger med hjätregullet nu. Förstår en hel del av vad han vill, även om han fortfarande har ett eget språk vid sidan av ;). Vi bestämde hursom helst att vi skulle måla gipsfigurer.

Lyckan var given. Under pysselstunden utbrast han "åhhh mamma titta","åhh woooooow","Fiiint" med jämna mellanrum. Fokus i blicken och små skratt. Jag passade på att gjuta fler figurer så vi kan måla mer imorgon.Kreativiteten på topp!!...Vi har en duktig liten konstnär här hemma :)


Fokuserad och faschinerad i stundens allvar inte att förglömma otroligt söt :)

                                 

                            Tadaaaa...dagens mästerverk

                         
                     De små ska bli magneter att förgylla kylskåpet :)

-

Nu ska Oliver och jag lägga lite pussel och leka med bilar i hans rum. Sen blir det dags att fixa lunch. Mina föräldrar kommer runt två tiden när Magnus slutar. Oliver ska få en eftermiddag med mormor och morfar mys medans jag och Magnus åker till SöS på tillväxt ultraljudet :).

Update om hur allt gick kommer ikväll :).
Kärlek

...Magnus och jag har tittat på "flyga drake" den var verkligen så bra som jag hoppades utifrån att ha läst boken.
Många tårar blev det.

Ska strax bädda ner mig, har just druckit hallonbladste. Det borde hjälpa på traven, eller inte för trots att jag vilat nästan hela dagen är jag sjukt trött ändå.Behöver nog ingen hjälp att somna. Antar att det är bra för Oliver lär ju vakna tidigt imorgon bitti eftersom han somnade så tidigt ikväll.

Imorgon (läs idag måndag kl har ju passerat midnatt) ska vi mysa här hemma, vid 14 tiden kommer mina underbara föräldrar som ska vara med Oliver när vi åker in till SöS och tillväxt ultraljudet :).

Drömmer,fantiserar,ler och skrattar för mig själv. Älskar,förundras,längtar och vill verligen ha Casper hos oss nu. Finaste Oliver kommer bli en sån duktig storebror....Magnus kommer bli världens bästa två barns pappa! Att se honom med Oliver värmer mitt hjärta enormt. 

                      K Ä R L E K 
                  

Tänk att det är så sexigt och manligt med en ansvarstagande, bra man. Med fina värderingar och prioriteringar. En man som finns där för sin familj-närvarande. En man som får ner dig på jorden när du börjar sväva och som finns där för dig på alla nivåer.

En man som gör allt han kan och mer därtill. Bara så ni vet. Den mannen ÄR MIN MAGNUS (eller som Oliver skulle säga "min pappa").

Nej, vi är inte alltid överens, jag är nog inte så lätt att leva ihop med- men det är inte han heller ;).

Som med luft och vatten så klarar jag mig inte utan honom. Vi kompletterar varandra bra. Det är det som är tjusningen med det hela, att lyckas hitta en bra balans. Vi jobbar fortfarande på balansgången toppar och dalar finns alltid nytt att lära. Så länge vi lär ihop kan vi bara bli starkare.

Magnus tack för allt du är. Jag älskar dig!


Mina nerver är på spänn inför ultraljudet. Lär nog skriva mer vi åker, beroende på ork och tid och vad jag och Oliver tar oss för :) Om inte annat kommer en uppdatering under kvällen. Nu väntar John blund och Magnus på mig i sängen. John blund vill visst söva mig och Magnus han sover redan. Godingen Oliver sover fortfarande. Gissa vem som vaknar först? Ja räkna inte med Magnus han ska upp och med tuppen och jobba. Gissar ni på mig så gissar ni fel-har ju inte hänt hittills (trots en vildbatting i magen som snarare håller mig vaken än väcker mig)

God natt...

...sov gott, det ska jag göra, jag andas ju kärlek! :)Är det tillåtet att bära på så mycket kärlek till någon?

Ahhh :) ännu en härlig slö dag fylld av mys och kärlek.

Hela familjen vaknade stax efter halv nio imorse. Vi låg i sängen framför barnkanalen och gosade alla tre, Oliver i mitten tok nöjd över att få ha oss båda på plats i sängen för morgon mys- Magnus är ju vanligtvis på jobbet när han vaknar :).

Åt en smaskig frukost bestående av amerikanska pannkakor,sirap och jordgubbar...
Efter frukosten passade vi på att fortsätta slöa i soffan, sen blev jag både illamående kallsvettig och trött. Fötterna värkte och hela kroppen kändes i vägenUnderbara,fina,älskade Magnus smorde in mina stackars fötter-himmelskt! Sen släpade jag mig in i sovrummet för att vila. Zappade på tvn där inne och Oliver kom och gjorde mig sällis med jämna mellanrum :).

Sen blev det mellanmål för Oliver och mig, mackor och mjölk:)...ja mackor är underskattade! SÅ GOTT, min nya grej jag inte får nog av...

Vi gjorde oss iordning så vi alla tre såg mer presentabla ut, bakade en morotskaka (läs en sån kaka med färdiga ingredienser,tillsätt vatten,matfett,vispa och in i ugn voila KLART-går inte att misslyckas). Sen kom Hasse och hans tjej Alejandra och hennes godingar Daniel och Emilia på besök. Vi hade det jätte trevligt.  Innan de ens hann gå ut genom dörren påväg hemåt så hann Oliver somna. Lekandet med Emilia och Daniel tog visst kål på hans sista energi ;).

Nu ska jag och Magnus äta en sen middag - potatisgratäng och lövbiff :). Ännu är dagen inte slut, hoppas på ork till att fixa gipsmagen, om inte den så filmen flyga drake som börjar kl 21 på tv4. Älskade boken, hoppas filmen gör boken rättvisa :).

Längtan till morgondagen är stor. Ska bli så spännande att få ännu en "sneak peak" på Casper. Finaste Oliver är så go med magen,Pussar,klappar och kramar. Ibland talar ahn allvarligt menande om för mig att jag ska akta på magen så han kan kramas bättre med mig. Ja han säger det inte fullt så utförligt som jag skrev det men det är så han menar :). Ska bli spännande att se hur han tar lillebrorsans ankomst :). Mammas älskade puss pojke. Är det tillåtet att bära på så mycket kärlek till någon?

Dags att börja duka till vår sena middag :)...


Magbilder,mvc sammanfattning och regnmys

För omväxlings skull börjar vi med en magbild :)
  
                     
Magen vecka 34+6 igår (läs fredag) kväll.


Gårdagens läkarbesök på MVC gav både mig och Magnus mer än vi egentligen förväntat oss. Ja syftet med läkarbesöket var ju redan givet- tillväxt ultraljud.Så det förvånade ingen av oss att läkaren skrev en ultraljuds remiss. På måndag ska vi till SöS och få se älskade Casper och även få hans tillväxt utvärderad.

Det var mer läkarens inställning och förhållningssätt som vi båda i efterhand förundrades av. Så skönt att någon med medicinsk kompetens faktikst resonerar åt det håller vi lutar utan att prata negativ om snitt. Menar nu inte att jag helst av allt vill bli snittad- handlar inte om det alls. Så är inte heller fallet, får jag välja vill jag ha en vaginal förlossning. Så länge det inte riskerna blir större med tanke på all bakgrundsfakta.

Handlar mer om att bli bekräftad i funderingar och i stundens känslor. Bekräftad i fakta och riskfaktorer.
Min kropp klarar det säkert denna gång men riskfaktorerna då?
Varför känner jag så här nu?

Kanske berodde allt på att jag ju inte har tagit något aktivt beslut ännu. Eftersom beslut och känslor skulle diskuteras efter tillväxt ultraljud utförts.
Kanske berodde det på att läkaren var lyhörd gentemot mig på en individuell nivå? En nivå av "hej vi känner inte varandra och har aldrig skapat någon relation PANG bara här är fakta och risker take it". Min ordinarie läkare känner ju till en hel del-"vi känner ju varandra och hon pratar på en nivå som egentligen ger mer trygghet inget PANG mer ett mjukt poff av fakta". Kanske var det ett opersonligt tryggt PANG som behövdes igår för att förstå att känslorna och kaoset är okej. ja att få höra det av någon man aldrig träffat.


Inget illa mot vår eller andra barnmorskor/läkare som vi träffat, alla är ju mer eller mindre för vaginal förlossning -eller så har de bara puschat mig när jag vacklat i min kroppstillit,förmåga och tro på att det ska funka. Eller så är det bara jag som uppfattar det så just nu-i stundens inre kaos. Magnus upplever det lite annorlunda. Alla har pratat om riskfaktorerna på olika nivå, eftersom jag inte alltid är i rätt läge att ta emot fakta och smälta då allt ju går upp och ner käsnlomässigt. Så det är nog jag som är mer mottaglig för att ta in faktan nu. punkt.

Självklart vill vi ju uppleva en vaginal förlossning också men med tanke på bakgrunden och om det är det ett stort barn igen och jag ju är snittat är sannolikheten att livmodern inte klarar av trycket under förlossningen väldigt stor. Riskfaktorerna blir då högre. Min bakgrund med rädslan och mycket annat gör sig påmind nu mer för var dag som går. Ska bli skönt att få lite mer svar på måndag,svar och möjlighet till att få ventilera på plats efter att ultraljudet är utfört. Just nu har jag nog mest stängt av. För att inte skapa hjärnspöken och för att ta det som det kommer. Jag är kluven och lite rädd. Rädd måste väl vara okej? Är inte alla det? Lite iaf?

Hursomhelst så känndes det bra för både mig och Magnus när vi lämnade MVC och det känns fortfarande bra.

-

Efter läkar besöket på MVC gick vi till apoteket, köpte B vitaminer mot mina sendrag. Gipslindor & vaselin till gipsavgjutningen av magen :) och lite annat smått och gott. Sen mötte jag och Magnus upp mina föräldrar som hade Oliver, Magnus åkte tillbaka till jobbet och jag och Oliver var kvar nere på stan-åt lunch med mina föräldrar och passade på att fika ihop med fina Veronica och hennes Max :).

Blev lite shopping också. Rea fyndade 2 fina,tunna,långa tröjor på Tiny&More LOVE THEM. Även Olivers lycka är gjord för ett tag framöver. Han fick en snigel och en bil från Åsas leksaksförmedling :) (älskar sniglar och bilar). Sen har vi köpt hem lite pyssel och kul att fixa med. Gips och badkritor. Gipset ska målas imorn och badkritorna invigde vi i badkaret igår :). Det var en stor HIT ;).
 
Olivers och mitt pyssel. Hans fina snigel :)!

-

Idag:
Fick sovmorgon till kl 11 imorse/förmiddags. Så välbehövligt. Tröttheten, den där obeskrivliga som att trycka på en knapp tröttheten har börjat smyga sig på. Känner mig aldrig riktigt utvilad. Jag som trodde jag var befriad från att få uppleva den tröttheten den här gången. ICKE då.

Klev upp och möttes av en solstråle till son som sprang leendes emot mig ropandes "Heeeeeeeeej maaammma" varpå jag fick en stor kram. Kan en morgon bli bättre? :) Vi slöade ihop i soffan hela familjen till astrid lindgrens klassiker på tv dagens var Emil i lönneberga :) hur mysigt som helst. Sen tog vi en tur till ICA. köpte massa gottit och nödvändigt. Kom hem- hyrde film "prinsessan och grodan" hur fin som helst :). Brorsan och hans tjej kom på en snabb visit. Sen åt vi god middag :) lax,potatis,romsås & spenat.

Resterande av kvällen har vara vart mys. Planen var att göra gipsmage idag- Olivers gjordes i 35+0 men vi har varit för trötta. Imorgon är en bättre dag. Är inte imorgon eller igår alltid bättre dagar att göra saker på? ;)

Dagens magbilder v 35+0 i en av mina nyinköpta REA fynd :)

         
Snygg och piffig slank och vacker
-


En liten dialog igår kväll mellan Magnus och mig

Magnus: Jag har halsbränna

Jag: jasså...finns gavsiscon i kylen, det hjälper nog

Magnus: mmm och jag känner mig svullen om magen och illamående också (sades med lite självömkan och dramatik)

Jag:skrattar

Magnus: Ja, jag kanske är gravid med dig

Hahaha hade kul åt det en bra stund :) Älskar dig Magnus!

-

Nu är det dags att försöka komma i säng, njuter av svalkan,regn rugget och allt det gråa.
Min kropp mår bättre av det här vädret. Jag trodde aldrig jag skulle säga det under sommartid men MERA REGN :). Om inte åt folket så åt mig. Dansar regndansen & trampar på spindlar och hoppas på några dagar till som denna...


God natt :)


MVC besök

Usch, natten har varit hemsk :'(. Är så otymplig och osmidig. Höfter och bäcken smärtar, sendragen dansar lambada  i mina ben. Det är varmt,kvavt,svettigt, trångt....

Morgonen har varit desto bättre, Oliver och jag låg länge i sängen och gosade framför playhouse disney. Gav mig en extra chans att få samla krafter för att orka upp. Tänk att man ska behöva vila efter en hel natt för att gå upp på morgonen.

Vi åt en lång seg frukost och nu börjar det bli dags för oss att göra oss i ordning. Magnus kommer och hämtar oss, Oliver ska vara med sin mormor och morfar medans vi ska till mödravårdcentralen. Fick ju läkartid idag. Hoppas de har några bra tips mot mina helvetiska sendrag. Det här är ohållbart. Sen blir det antingen en remiss till att utföra tillväxt ultraljud på Casper-eller så utförs det idag. Spännande. :)

Snart är han här...längtar otroligt mycket ♥.

Återkommer under dagen...
 

Besöket på MVC

Besöket hos barnmorskan igår gick jätte bra, var lite nervös innan över att få träffa en okänd barnmorska då min har semester. Men det blev en positiv överraskning. Missförstå mig rätt, ifråga sätter ingens kunnande alla har ju sin kompetens och den är ju den man vill åt. Men det har ju varit trygghet i MVC besöken just för att man bondat med barnmorskan.

Kvinnan som mötte oss var äldre, väldigt lugn. Började som vanligt med vågen och alla prover. Vågen visade på + 4 kg detta på 3 veckor, barnmorskan  sa att det var okej med tanke på att jag har de sista veckorna kvar och vikten legat jämt innan. Ligger nu på sammanlagt 13 kg viktuppgång.

Alla värden var bra. Till min besvikelse var järnvärdet lägre denna gång än innan. Detta trots att jag nu under 3 veckor tagit en järntablett varje kväll mot innan när jag tog den lite då och då (hua blir ju hel kass i magen -och så är värdet lägre när man tar de). Lustigt. Får nu ta två om dagen istället. Roligt.

Väl på britsen konstaterade barnmorskan att Casper vänt på sig, fötterna ligger under mitt bröst vilket också betyder att han nu ligger med huvudet neråt och är ruckbar. Det känns riktigt bra :). Magmåttet eller det sk symfus/fundus måttet har ökat 2 cm på 3 veckor,  mäter nu 33 cm. Kurvan har planat en aning. Inger hopp om att bebisens tillväxt inte är som Olivers om jag får lov att lugna mig själv :).

Barnmorskan och vi hade samtal kring en hel massa. Kände mig trygg om än lite obekväm i vissa delar av samtalen,men trygg.Gillade verkligen henne,  hon var ärlig,äkta och saklig utan att vara för mycket. Ödmjuk och lugn.Inte minst erfaren (hade jobbat som barnmorska sedan 1973). Känner mig nöjd.

Nu på fredag har vi fått en läkartid. Då ska jag få berätta om mina besvär med de helvetiska sendragen i vader och nu också ljumskar- kunde ev få något utskrivet i lindrande syfte för det utgör verkligen problem och obehag-som om foglossningen inte var nog.

Vi ska också diskutera tillväxt ultraljudet- ev redan få det utfört på fredag om inte annat bli remitterade till ett. Anledning? Ja jag har en del, delvis pga av rädslor från förra graviditeten,vill vara någorlunda förberedd på om det blir ett stort barn igen. Även om det inte ger garantier på storlek så på ett ungefär. Olivers vikt diffade på 15 gram och han vägde 4815g när han föddes. Delvis som ett delmål i min bearbetnings process mot en vaginal förlossning. Ja det finns mer men det håller jag för mig själv. Vi får de vart det bär hän...

När min ordinarie barnmorska är åter ska vi till MVC igen, ganska snart faktiskt- 5 augusti- då ska vi diskutera mer kring förlossningen,prata smärtlindring och tankar kring förlossningsbrevet. Måste säga att jag tror jag är lite mer redo. Nej redo är fel ord. Jag känner mig förberedd dra inga slutsatser nu jag är inte jätte taggad- jag är skraj. Ja självklart med skräckblandad förtjusning :). Svårt att förklara. Snart finns ingen återvändo och Casper måste ut. One way...or another...


Pssst....
på lördag ska vi göra en favorit i repris, då är jag i vecka 35+0 , i samma graviditets vecka med Oliver gjorde vi det. Hi hi . Vi ska göra en gipsmage ;).


-

Ikväll ska jag börja vika in Caspers bebiskläder i lådor låter som om vi shoppat loss. Men det mesta är från Olivers tid, är ju knappt använt :), vi har köpt ett nytt klädset till BB sen har vi fått en hel del. Ska bli så mys och fixa- en liten milstolpe. Kläderna är ofattbart små, och ändå kommer de vara för stora :). Längtar och vill vrida fram tiden.Dags att hoppa i mjukis kläderna, andas kärlek på min fina Oliver och sen bara vara resten av dagen.

                         
                 ♥  Älskade,underbara ♥


tudels...

Magbilder och veckan som varit

Tjollahopp!
Ja det här med mitt utlovade längre inlägg och massa bilder går visst inget vidare :).
Kör på så får vi se vad det blir av...

Är i dag i graviditets vecka 34+4 :) snart snusar vi bebis!!


   Spex med magen i vecka 34+1


Hursomhelst går veckorna galet fort. Jag och magnus (läs jag och mer eller mindre tvingade stackars magnus) boar för fullt här hemma. Kan inte fatta att dte bara är 5 veckor kvar tills Casper är beräknad :). Hoppas på att inte gå över tiden för det börjar bli tungt nu. Värmen gör att jag fortsättningvis håller mig inne, vågar mig ut på sena eftermiddagar när värmen lagt sig en aning. Nätterna blir allt tuffare de också. Halsbrännan, rastlösheten, buset i magen som håller mig vaken, foglossningen, sendragen...you name it piew. Vad gör man inte för att få ett till mirakel att älska :)?.

Veckan som varit...

Min fina vän Sandra från gällivare har vart på besök över en dag med sin fina dotter, de var på familje semester i stockholm så de passade på att komma hit-hur mysigt som helst är länge sedan vi sågs.

Min underbara älskade Magnus har fyllt 30 :) Vi hade en mys dag ihop och blev senare på kvällen bjudna på mat ute av mina föräldrar. Magnus fick bidrag till en stjärnkikare i present, så han lär väl vara "uppe i det blå" mest hela tiden framöver.Om han inte är där lär tiden spenderas med (Wii) guitarr hero haha...addicted! ;) Kikaren kom i förrgår. Åh vilken grej den är så häftig! 

Mina föräldrar hade Oliver en hel dag (! tack ni är underbara) så vi kunde rensa ur förrådet och börja organisera sånt varit liggande alldeles för länge. Hur kan man samla på sig så mycket "skräp"?!? Nu när förrådet är ur vägen så är mitt vidare mission att lite i taget fixa ordning i klädkammaren. Nu när utrymmet finns :) är det bara orken som fattas.

Vi har varit i haninge och shoppat en dag...var skönt att få skingra tankarna lite.

Min älskade katt Dennis har fått ett nytt hem. Han verkar trivas bra där. Men det är tomt. Vi har delat 7 år. Anledningarna till att lämna bort honom vägde tillslut över att ha honom kvar. Saknar honom olidligt. Som tur är kan jag hälsa på när jag vill, när jag känner mig redo.

           
    Söta fina gosiga Dennis ♥Min mormor har varit på besök hos oss också, hon ville ha en heldag med Oliver innan Casper kommer. Även mina föräldrar kom över och vi åt lunch allihopa. Gissa vem som var i sitt esse :) Oliver var jätte duktig och charmig och skulle visa upp sig från sina bästa sidor ;). Älskar honom såå!

 
Idag ska vi till barnmorskan. Rutinkoll.
Har påbörjat förberedelser inför the do day nu. Har börjat dricka hallonblads te som ju är rekommenderat från v 34, sen köpte jag sån weleda föberedelse olja :). Lär nog aldrig få veta om de gör nån skillnad men det känns bra :). Nästa vecka ska jag börja packa ihop lite nödvändigheter i en väska som ska få följa med till BB när det är dags. Ute i god tid? Nja så fort som tiden går nu så är jag väl där fortare än jag planerat.Min älskade kille diskar...vattnet är överallt när han är klar :)


Nya grejen- lägga saker i långa rader, och lera kreativitet.


Nu ska Oliver och jag få i oss lite mellis :), sen får vi se vad dagen erbjuder innan vi ska till barnmorskan i em. Oliver ska få umågs med sin mormor och morfar under tiden vi är där. Efter det kanske även Magnus brorsa kommer på besök.


Hej så länge...

  
 


Liten update

Liten update på läget.
....44 dagar kvar...Ja tills det är beräknat att Casper ska komma :)!
Mitt hjärta värker av längtan.

Vi mår bra.

Värmen som är nu är helt otrolig, underbar men känns som att jag skulle njutit mer av den om graviditeten varit över eller om jag haft mer ork och fysik att hänga i solen.Klarar av att vara ute kortare stunder, är otymplig och svullen. Foglossningen är en historia i sig.

Oliver och jag har massa mys för oss om dagarna när Magnus jobbar, vi får tiden att gå. känner mig inte alls lika trött som när jag var gravid med Oliver. Så konstigt. Har inte samma behov av att vila hela tiden.

Foglossningen är på samma nivå stundtals värre än värst. Halsbrännan har numer blivit en vana, något jag däremot inte vänjer mig vid är sendragen jag får i vaderna under nätterna. MY GOD!De är hemska. Försöker nu på att få i mig mer vätska får se om det hjälper :).

Jobbar på ett längre inlägg med bilder har inte så mycket tid och ork att blogga just nu så jag skriver lite då och då, inlägget bör vara uppe innan helgen :)

Håll tillgodo med :

-två "mag" bilder från vecka 32+0 (2 veckor sedan) :) när vi hängde nere på nicksta badet.
-och Oliver in kretiv action a'la fingerfärg, 8 juli!

 
Tadaaa...strandad :), strike a pose :)

  
                  Våran fina lilla konstnär :)
Hej så länge :)

ljuvligt..

Sommarens ljuvliga månad är här. Juli. Sol. Värme.Glass.Bad :)

Dålig jag varit på att uppdatera :)...jaja...here we go...

Veckan som gått har vart mysig, i måndags var jag och Oliver ute i solen och lekte när Magnus slutat tog vi en trip ner till hamnen, slutade med att vi åt god mat på Rotundan :) sen fick Oliver busa lite på hoppetossa.
Hur härligt som helst.
Sen fick vi lite begär efter nya badlakan och handdukar så vi gjorde ett besök på hemtex :) Där hittade vi super mysiga frottéer som tillsammans med en ny badrumsmatta följde med oss hem!

Tisdagen var härlig den med, som vanligt tog vi en promenad jag och Oliver, sen kom Magnus och hämtade oss i lagom tid till att vi hade ett inbokat besök hos barnmorskan. Vi mötte upp min mamma i centrum som hade lite mys tid med Oliver under tiden vi var på mödravårdcentralen. Väl där gick allt bra. Värdena var fina. Magmåttet har ökat en cm och vikten står stilla :) yes yes yes.

När vi var färdiga där var mamma i kamel parken med Oliver som röjde järnet. Eftersom vi ändå var på centrum så passade vi på att ta en fika på Jannis där vi mötte upp min mormor,kusin Carro och hennes fina Juni som blivit så stor. Mer bedårande tösa får man leta! Sen bar snabbt hemåt för att varva ner och byta om. Kvällen spenderades nämligen på CIRKUS :) ja cirkusen hade kommit till stan och vi fick fri biljetter hihi. Det var riktigt mysigt, Oliver var faktiskt mer fashinerad än vi trodde han skulle vara. Så nästa år är cirkusen ett måste :). Kvällen avslutades med mys hemma, Oliver somnade rätt fort, jag och Magnus hyrde en film och bara va.

Onsdagen spenderades i lekparken. Följt av "tåg" skogen som vi numera kallar den. Skogen uppe vid gamla danslogen med branten ner mot tåget. Oliver älskar stället. Finns gungor och rutschkana och möjlighet att kika på tåget när det stannar i nynäsgård. I tågskogen plockade vi kottar som vi sedan kastade ner för slänten. Den var en hit :) han är så duktig Oliver, för han går fram mot slänten och så sätter han sig jätte fint, min stora lilla...

När vi lekt färdigt där och Magnus slutat så åkte vi och besökte Ninnie och hennes familj, vi grillade och umgicks. Super mysigt. Oliver och deras Liam lekte så fint ihop :). När vi åkte hem somnade Oliver i bilen av ren utmattning och sov sedan hela natten, de vet hur man tröttar ut varandra de små liven :).

Igår var en seg dag, slöade hela förmiddagen sen kom mina föräldrar och överraskeade oss med 2 liter jordgubbar. Oliver och jag är galna i jordgubbar men två liter hihi-räckte länge tror det tom finns lite kvar. Efter jordgubbsfrosseriet säckade Oliver och morfar ner i soffan och tittade på Cars filmen på bärbara dvdn. Jag och mamma satt i köket och snackade under tiden. Tror tom att min pappa somnade en stund :). När mamma och pappa gick satt jag och Oliver och bara njöt óch gosade - tänk att livet kan vara så underbart!

Tillslut somnade Oliver lagom till fina Suzan, Felix och Felix mormor kom på besök. Som vi längtat efter dom och så somnar han hihi :), han sov inte så länge men ändå, var nog den power nap han behövde för sen hade han och Felix fullt upp.. Vi fikade och hade mys, som vanligt hade våra grabbs puss och kram kalas följt av höga toner så man ibland undrar om de inte är fler än bara de två ;).

Idag har Oliver och jag segat bort ännu en dag, sovit länge, fixat och donat hemma. Förlorat en hel massa soltimmar för guuud så fint väder det varit. Men men, Magnus hämtade oss när han slutade för vi hade lite ärenden i centrum, mötte upp mina föräldrar och tog en fika på Jannis.

Oliver fick en glass peng av morfar ;). Han börjar lära sig vad man gör med tjugolappar nu hihi :). Väl hemma igen har vi softat. Oliver somnade helt slut redan vid sju tiden. Straxt där på kom Magnus mamma och Magnus brorson Lucas :). De blir kvar över helgen.

Imorgon väntar en mysdag nere på Nickstabadet där väldigt gravida valrossen Vickan med busig 2 åring,svärmor och "lillkusse" ska regera!Här ska lapas sol och njutas av sommarn till fullo. Orkar inte med Nynäsdagarnas tjoabaloa på centrum och i svandamms parken. Vi lär nog ta en snabb sväng förbi men jag spenderar hellre mys tid på Nicksta där Oliver och Lucas kan göra av med energi och jag äntligen kan få lite sol på mer än bara armarna,halva benen och bröstet. Går ju inte direkt i bikini till vardags men imorn så :).

Bilder kommer forhoppningsvis i helgen. Min sabla sladd är försvunnen...

Hoppas även ni kommer tok njuta