Jag är ny förälskad -

Kikade runt på olika bloggar som jag följer och såg i Sabinas blogg att hon hittat en uuuunderbar pall till sin dotter. En pall tänker ni säkert men den var hel mysig och jätte fin.

Efter en stunds googlande hittade jag vart man kan köpa den och tänkte jag skulle dela med mig :).

  

Man kan själv designa en pall eller välja utifrån standard mallar, välja valfritt namn eller ord,välja symbol på "foten", samt färg på texten.
Är den inte galet fin? : ) Jag är ny förälskad- i en pall (!)

Bilderna kommer från hemsidan:http://www.bondeofsweden.se/

Nu vet jag precis vad Oliver önskar sig i två års present (läs vad jag måste få inreda hans rum med), tokig i pussel som han är ska han få en Oliver pussel pall i babyblå text med stjärnsymboler på "foten". Stjärnorna är ju pricken över i:et då hans mellan namn Novus står för ny och stjärnfödelse. Ja jag måste ju först intala och övertyga Magnus om varför just denna pall är det enda alternativet men när han ser den tror jag att även han tycker den är väldigt fin.

-

Idag ska morfar vara med Oliver för Magnus och min mamma ska hjälpa mormor att flytta till sin nya lägenhet. Jag är så glad för hennes skull, hon är så förväntansfull och lycklig. Helt nybyggt och fräscht. Från att ha bott i samma lägenhet i över 30 år så ska hon nu byta till en mindre lägenhet mer anpassad för henne nu när hon bor ensam. Nära till centrum och bussar med ett perfekt läge. Min kusin Carolina (med bebismagen ) och hennes Henrik ska också hjälpa till, och jag önskar att jag också kunde vara med. När jag slutar ska jag kila över dit jag med. För som ni förstår sitter jag även idag på jobbet.

Nu ska jag sätta mig själv i arbete och drömma om pusselpallar ; )

Kallt med självömkan

Det är så kallt att jag önskar jag vore sjuk så jag kunde få ligga i sängen under täcket och bara tycka synd om mig själv. Det hade faktikst känts bra mycket mysigare även om jag hatar att vara sjuk och hjälplös, ja dför jag blir faktikst som en liten unge på nytt!

I skrivande stund sitter jag på jobbet, är helgsamordnare och sitter inomhus men dagen lär ju inte bli bättre än gårdagen gällande pendlings vägen hem.

SL är riktiga tids optimister (!) *suckar djupt och menande*, -19' och tok förseningar på ALLA linjer, slår aldrig fel. Har full förståelse för förseningarna men att de sedan ropar ut nya tider och det slutar med att inte de stämmer de heller. Ja då blir jag nästan så hjälplös som mitt sjukliga jag.

Jag gör två 3 byten till jobbet på G hem och alla byten var sena, ena 45 minuter (utöver den normala vänte tiden på anslutnings tåg på 25 minuter,andra 15 minuter och tredje tågbytet skulle ligga bakom tåget jag anlände med vilket i själva varket var ynkliga 40 minuter till...har förståelse och massor av medlidande-INTE.
Garderingen för att komma i tid till jobbet idag var att släpa upp min kära make som fick (läs mer eller mindre tvingades) skjutsade mig istället. Förbannelsen i det kommer väl på hemvägen då tåget nog är inställt med min tur.

Idag är jag förberedd, varmt klädd. Finns inget dåligt väder bara dåliga kläder? *fnyser* Det är ju svinkallt och hur jag än gör fryser jag...och mina kläder är det INGET fel på-SÅ DET SÅ.Med största sannolikhet bara för att jag tycker så mycket om detta så går nog tåget enligt tidtabell.

Nu ska jag kämpa hårdare för att få lyx (körkort) inte en vinter till så här. Och nej jag klagar inte jag självömkar bara en aning.

En vän skrev att hon varit ute på en 2 timmars promenad i det SKÖNA vädret och jag kan inte sluta undra vilken kontinent hon har promenerat på för HÄR är det iaf bara kallt,svidande kallt,fuktigt kallt.KALLT.

Nu ska jag hälla i mig varmt kaffe och göra lite nytta i väntan på att jag får komma hem och lägga mig under täcker och bara tycka synd om mig själv och önska mig liten för en stund.


...huttrar och vinkarGolvet är den "nya grejen"

Sovmorron, ja visst i ca 2 timmar :) Oliver var pigg och alert straxt efter sju så det var bara att kliva upp. Full rulle hela förmiddagen med lek och bus. Nu sitter herrn på golvet och tittar på tv, playhouse disney, populärt.
...och jag kan kan jag bara konstatera att GOLVET är den "nya grejen" för Olivers del, trots soffan, sackositt puff och mini fåtölj så regerar golvet.
Titta på tv, leka,äta mellis snacks....OCH...-SOVA allt det duger visst golvet bäst till.
Ligg så nära tvn du kan och lyyyyft på huvudet, dingla gärna med benen i luften...
....eller somna mitt i havet av leksaker...

-

Som jag skrivit i tidigare inlägg har herrn börjat prata allt mer, just nu är det mest bannor  i stil med ;

"NEEEEEEEj lälpa, maaamma" (tillsägelse til mig om att han minsann INTE behöver min hjälp sägs med väldigt allvar och iskall blick)
"Akkkkka diiii" (när han kräver utrymme och plats i hög falsett och grym inlevelse)
"NEEEEEEEj Ajajajaj NEEEEEjj lälpa kaaahh slllääälll *bannar med fingret* (kan själv varianten skrämmande likt hur jag ochMagnus utövar tillsägelse i gestikulerings nivå)
"kraaamaaa"
"Heeejjjjååå"
"kack kack" (tack tack)
"tuuuus tuuuus" (puss puss följt av släng kyssar och smack ljud)
-
Nu ska vi göra lite trolldeg, om en timma kommer min pappa och ska ta hand om Oliver då jag och "Hubby" ska till banken på ett möte. Ledig imorn med sen jobbar jag hela helgen. Vi hoppas på en lekdejt med Suzan och Felix imorn....och något mindre snöyr väder så vi kan gå ut och leka lite...
tudels : )

körkorts inspiration tack!

Sitter på jobbet i skrivande stund,  är helg ansvarig cch det är lustigt lungt. Telefonerna går tysta, kollegorna är ute på jobb. Och jag? Ja jag har utför mina sysslor på kontoret och undrar om det är ett dåligt omen för dagens början med en sån härlig och fungerande morgon som omväxling för hur helgerna har varit. Gick upp med tuppen imorse (kl 5.40) och tur var det att även brorsan jobbar idag så jag fick mer sovmorgon än när jag åker kommunalt :). Bil är lyx. Nej nu vart det fel. KÖRKORT är lyx : ).

Övningskörde igår och det gick faktiskt riktigt bra men det kändes att det var länge sedan jag satt bakom ratten. Oliver hade en mys stund hemma hos Johanna och Angelina, han fick middag där och blev sedan bortskämd med glass och maränger, de sistnämnda var visst roligast att krossa i händerna : ).

Känns väldigt avlägset att så småning om ha körtkort för det är en bra bit kvar även om jag betat av mycket på kort tid. Problem No.1 just nu är att jag inte vet hur jag ska få teorin att sätta sig mer än bara för stunden. Inväntar med längtan att Mickan kommer igång nu så vi kan plugga teori tillsammans, det brukar vara inspirerande att vara två. Även om tanken på att snart ha "lyx" (körkort) borde vara inspirerande i sig?

....

Nu ska jag göra lite nytta med förhoppning om att resten av dagen fortsätter så som förmiddagen gjort hittills.

Tudels.
Baka kaka och borsta tänder

Idag har jag och Oliver haft en riktigt mysig dag!
Passade på att vara lite kreativa tillsammans och slängde ihop en sockerkaka som uppskattades väldigt mycket av Oliver, iaf vägen till kakformen. Han är så duktig och stor nu så han ska "lälpa" mig med allt jag gör.
Det första han hjälpte till med var att vispa med elvispen och det var visst så kul så han inte kunde sluta skratta dels vibrationerna dels själva hjälpandet.Sen skulle han hjälpa till att smaka, och smaka och smaka en gång till.
Kakan blev jätte god : )!
Min underbara lilla assistent som "kaahh slääääl" och som ska "lälpa" till : )
Vad vore kakbak om man inte fick smaka lite smet?


Underbara Oliver vill och kan så mycket själv att han här i veckan visade sina skills med att jaga bort tandtrollen och jag var mäkta stolt över hans otroligt duktiga och gulliga insats med lite hjälp av mig : ). Magnus köpte en ny tandborste till honom med Bamse på och lyckan är därmed total : ).
...på tandtrolls jakt med sin nya fina tandborste kan han "släääl" borsta sina tänder!

I skrivande stund är han väldigt övertrött och jag har givit över ansvaret till Magnus för att få en stund att pusta ut. Vi ska straxt ut då jag ska övningsköra, Oliver ska få vara hos Johanna och Angelina så länge jag och Magnus gör Nynäshamn osäkert. Vi hoppas på att Oliver somnar relativt tidigt ikväll så vi kanske kan få en chans att ha lite vuxentid och umgås och titta på film och prata. Det känn ssom om det var en evighet sedan...
Imorgon och på söndag väntar jobb.
Hej så länge : )

Hahaha wow imponerad!

Hahaha *skrattar menande åt mig själv* - Värst va duktig jag var på att ta nya bloggar tag?WOW jag är verkligen mäkta imponerad!
Ögnade snabbt igenom bloggens senaste aktivitet och såg att det är på DAGEN 1 MÅNAD sedan jag bloggade. Utlovades bra många fler inlägg än vad jag infriade. Nu till mitt ursäktande men FAKTISKT så var det väldigt dyrt att använda hotellets internet café och trångt och utbudet utanför hotellet var lika med litet. När vi väl tog oss i nackskinnet för att hotellets internet så var det frustrerade nog så att vår egen dator med alla bilder inte kunde kopplas upp mot deras nät och jag blev mer eller mindre ett nervvrak av att inte ha ÅÄÖ på tangeterna.Blablabla och inte att förglömma så hade jag inte heller sån jätte lust att sitta med datorn när jag kunde lapa sol eller drinkar tss : )!!

Julen och nyåret har vart mysigt, ord och inga visor back to work direkt efter hemkomsten och nu jobbar jag typ hela tiden.Från 1a Januari är jag fast anställd på heltid *wiii*!

Oliver...ja Oliver...vad hände?
Här har man varit närvarande sedan DAG 1, för att vara exakt - 1 år 8 månader och 15 dagar! Och hux flux gör han saker från ingenstans...simsalabim så kan han skala mandariner, klä på sig enstaka plagg om än lite bakvänt och inout,sjunga (läs babbla på och flika in rätt ord här och där med melodi), kasta skräp, själv gå in i badrummet och ta toa papper och torka näsan/munnen,städa undan sina leksaker och verkligen göra sig förstådd på en helt ny nivå.  Vart har jag befunnit mig i allt detta???

*Harkel* vi fick även en son med en helt ny kaliber vilja och trots, han kastar saker,slåss,skallas och skäller för att sedan trösta (dock inte alltid det sistnämnda). Allt är "nej" och "kan själv",han skrattar högt och tillgjort när han blir tillsagd, skriker och slåss med flit. Och lustigt nog saker som han  tidigare kunnat och varit duktig med utgör dagliga konflikter och test trots konfrontationer.När han blir tillsagd dvs de gånger han inte gör som vi tycker man bör så skrattar han eller så får man ett stort flin eller ignorans till reaktion. Den värsta återkommande reaktionen just nu är den då man inte kan (läs inte har ork eller tålamod) till att vara så konsekvent som man borde då han enligt mig inte är mottaglig för tillsägelse oavsett metod vid dessa tidpunkter då en själv kokar över.
Vilken tur att Magnus och jag har varandra. Utan oss inte en lika fin Oliver!

Nu ska vi laga sen middag.
Senare promenad med Mickan.
Imorgon jobb....

hej så länge : )