BB tur och retur.

Är lite chockad. Utomkroppsliga känslor. Rädsla.Bedövad inifrån. Acceptans.Profylax.

Allt detta efter att ha spenderat natten på förlossningen på södertälje-och blivit hemskickade i förmiddags.

Igår kväll (lördag) vid 18 tiden ringde jag in till förlossningen på Södertälje, mest för att jag var nervös, hade sammandragningar och värkar, inga klockbara så som de önskar man ska ha för att komma in. Men tillräckliga för att reagera på dem då de kom tätt och var obehagliga. Kvinnan i andra änden av luren välkomnade oss in på en kontroll, för att se om något hänt och få en möjlighet till att prata.

Mamma och pappa kom och över för att ta hand om Oliver och vi åkte in.

Två timmar efter samtalet var vi på plats. I bilen på väg in hade jag 3 kraftiga värkar som gjorde ont och mellan dessa x antal som kändes. En jätte trevlig undersköterska tog emot oss, kopplade på ett ctg och lämnade oss i ett rum, i avvaktan av ctg resultatet och inväntan av barnmorska.
Ctg kurvan visade på täta värkar. Alla gjorde dock inte ont men de kändes.


                 Påkopplad ctg och ctg kurvan

Efter 30 minuter kopplades ctgn bort av undersköteskan och barnmorskan som vi väntade på fick fullt upp med att förlösa ;) eftersom vi inte var ett "akut" fall fick vi sitta ner i ett allrum med tv och vänta.

När det barnmorskan tillslut kom ville hon ha kvar mig/oss över natten. Detta delw pga regelbundenheten som ctg kurvan visade men också då jag var väldigt nerös och vår resväg från Nynäshamn skulle ta tid om vi skulle behöva komma in igen.

Vi blev visade till ett mysigt rum med två sängar. Jag fick ett sjukhus linne och ett namn armband. Sedan utfördes en undersökning på vad som hänt. TADA-INGET!Ingen förändring alls sedan i torsdags. Fortfarande 1 cm, tappen var likadan men värkarna fortsatte. Blev påkopplad ytterligare en ctg kurva som även den visade på täta värkar. Inga AKTIVA värkar, men värkar nog att reagera på.


           Vila inne på rummet vi fick


Nya planen blev då att avvakta under natten. Se till att vila. Göra ny ctg lurva på morgonen och sedan en ny undersökning för att ta ytterligare beslut under söndag morgon. Vi låg inte i en förlossningssal men fick order om att ringa på klockan vid förändringar i värkarna samt under natten vid oro eller bara behov av trygghet eller sällskap.

För att kunna slappna av fick jag två sömn tabletter,två panodil och en sovdos morfin. Var både nervös,orolig och utmattad av värkarna/sammandragningarna. Jag minns inte ens att jag somnade, klubbad. 

Imorse (söndag) när det blev personalbyte och de kom in och presenterade sig var jag nästan bakfull, kände mig tung och slö. De kopplade på ett nytt ctg, vet inte ens vad det visade,mer än att regelbundenheten avtagit något men fortfarande var där. Vaknade på nytt av att de kom in och skulle koppla bort det. De tyckte vi skulle vila vidare och sedan äta frukost. 

Efter frukosten kom ytterligare värkar som kändes. Straxt därpå knackade det på dörrn och in kommer en kvinnlig läkare som ville att vi skulle göra upp en plan. En plan då mina värkar inte gav mycket till resultat. Hon gjorde ytterligare en undersökning och även den visade på att INGET alls hade förändrats.

För att inte utlämna massa privata saker så skippar jag det här.Hursomhelst efter att ha samtalat så kom vi fram till att få tid för snitt under kommande vecka. Mina värkar går åt fel håll och ger inget resultat. Att Casper faktikskt är större påverkar också.  Detta tillsammans med mina privata faktorer har gjort att vi nu ska få förlösas med kejsarsnitt.
 
Allt rasade inom mig. Låter säkert lustigt. Men min andra stora rädsla efter en förlossning är kejsarsnitt. Rädslan av att bli skuren i. Men den känslan har inte varit störst. 

Jag förstod ganska snabbt var planen innefattade innan vi ens började prata om det. Ett snitt har ju under graviditeten hela tiden varit ett alternativ. Men nu är det DEFINITIVT. Känns delvis som ett nederlag eftersom jag inte är RÄDD på samma sätt som med Olivers graviditet med vaginal förlossning. Det har ju varit mitt mål att få föda naturligt. Nu är det ju inte det att jag inte vill. Det är min kropp som motarbetar mig.

Blev erbjuden bricanyl som skulle ta bort sammandragningarna, tackade nej, mitt lilla hopp OM det skulle vända.
Vilket inte är troligt. Självklart får vi komma in igen om värkarna ändrar karaktär eller om jag blir orolig/nervös.

Många tårar,mycket känslor. Packa ihop det lilla vi packat upp från den nogrannt packade BB väskan. På med vanliga kläder. Ögonen glittrar gråt och hjärtat känner vemod. Vinka hejdå till alla underbara barnmorskor och undersköterskor som välkomnar inkommande gravida med bebisar på gång.Vi får gå.De får komma in.

Kom hem, allt hade gott bra med Oliver. Jag var helt slut. Vi fikade med mina föräldar, pratade. Sen stängde jag av lite. Stängde in mig i sovrummet. Tittade på tv men minns inte vad jag såg. Somnade. Vaknade till av att Magnus och Oliver kom in och kramades och sa hej då, de gick ut i lekparken. Lite över två timmar senare vaknade jag ingen, detta av att de kom hem. Oliver lycklig och busig och Magnus härligt utmattad :).

Kvällen har varit lugn. Massa vila, tankar i tysthet. Mer och mer acceptans och mer och mer förväntan. Snart är Casper här. Under veckan ringer de från förlossningen och meddelar snitt datum,meddelar Caspers födelsedag, när vi väl får datumet kommer vi hålla det för oss själva.

Nu ska jag gå och lägga mig i sängen. Oliver sover sen en stund tillbaka. Magnus och jag ska zappa tv.
Jag ska drömma ljuva drömmar.


God natt 


nina
vet exakt hur du känner...

så kände jag när jag fick veta att Lelle skulle komma ut med snitt, jag ville ju föda normalt och inte alls med snitt!!!

håll på att gråta hos bm på mvc och hela helgen gick åt att bearbeta a tt jag inte kommer fpå föda naturligt.men det kommer bli så bra ändå!! det är ingne fara med snitt, det gör ont ja men inte så farligt, man får massa tabletter :)

och magnus kommer få ta hand om casper i början och få massa underbar pappatid.

jag vet att jag uppskattade den tiden när susanne födde lilja och susanne gillade det när jag födde lelle.massa styrkekramar som det heter
2010-08-23 | 10:40:34 | http://mrztigger.blogg.se/
Terese
Jag fick föda med akut snitt efter att ha blivit igång satt å efter att ha legat typ 17h men tätta och onda värkar..

Och jag kan lova dig att jag skulle kunna göra om samma prosedur i morrn för jag fick de finaste man kan få..

Kejsar snitt va inte så farligt å skrämande som man tror du har inget att va orolig över..

KRAM och lycka till
2010-08-23 | 20:03:21 | http://dice.webblogg.se/

«
«
«