Mvc besök och vila

Väntar med spänning....

Idag har vart en lugn dag, men jag är nervös och orolig i kroppen. Magnus kom hem från jobbet tidigare så jag fick en chans att varva ner och ta det lungt. Mina föräldrar kom över för att mysa med Oliver under tiden jag och Magnus skulle bege oss till MVC.

Väl på Mvc gick allt bra alla värden var på sin plats.

Vågen stod på +2kg vilket ger +16kgs vikt uppgång.
Symfus/fundus måttet har ökat ytterligare 2 cm sedan sist ligger nu på 37 cm.
Hb värdet ligger 122
Blodtrycket hmmm ja just det...det låg bra iaf
Fosterljud  146

Vi pratade lite kring mina känningar jag haft sedan förra torsdagen, sen gjorde hon en ny undersökning och denna gång var allt tillräckligt moget för en hinnsvepning :). Livmodertappen var centralt riktad,har utplånats ca 1 cm ytterligare sen sist. Den var mjuk och jag är öppen för ett finger!!! Hii hiii...detta bådar gott. Känns också väldigt bra att de känningar jag haft faktikst har gett resultat-ja det har ju hänt saker.

Barnmorskan frågade om hon skulle "bråka lite" (göra en hinnsvepning) kunde bara hoppfullt nicka. Sagt och gjort. Det kändes men jag vet inte om det gjorde ont, var mest obehagligt, som en less pleasant gyn undersökning.

Om hinnsvepningen ska ge effekt så lär det hända grejer inom 48 timmar. Vi får väl se.  Barnmorskan hälsade glatt hej då och jag hoppas vi slipper ses på måndag (förlossnings förberedande kursens sista träff) ;). Om vi nu ses på måndag så ska vi efter kursen få ännu en hinnsvepning utförd.

Både jag och Magnus hoppas i massor...
På väg hem drog vi förbi ICA-köpte lite frukt som jag frossar i mest hela tiden.

-

När vi kom hem hade Oliver mys pys med mormor och morfar som vanligt. Han blir tokbortskämd våran prins, idag fick han ett paket av mormor och morfar :) en tvådelad pyjamas med mumintrollet och hans vänner :) och en supermysig morgonrock i härligt mjukt material. Som om inte det var nog fick han också en tablettask :). TACK ni är så gulliga!

-

För mig har eftermiddagen och större delen av kvällen spenderats i sovrummet. Vilat och zappat tv. Samlat lite krafter.

Oliver och Magnus har busat på och lekt.

Sen har vi skruvat ihop och bäddat vaggan :). Oliver var så söt när allt var klart. Han drog tröjan över min mage la handen på magen och sa glatt "Tittaaaa...tittaaa där" pekandes menandes till magen om att vaggan minsann är redo nu :).

Jag sitter här och surplar i mig hallonblads te och längtar....

...väntar med spänning....


.God natt.Sabina - Mamma till Tyra
Ooooh spännande! Hoppas det händer något :D
2010-08-20 | 00:39:36 | http://mammasabina.blogg.se/

«
«
«