dagis och bröllop

Oliver är på dagis, ensam sedan kl 9.20 i morse, det var tungt, mycket tårar. Men det gick bra och jag har ringt - det går fortfarande bra. Tänka sig att det gick så snabbt?

1 månad minus 1 dag kvar. (och idag fyller Oliver 16 månader)
Jag har knepat och knåpat med lite bröllops fix nu på förmiddagen, om en månad har jag vart en wifie i en hel dag! coolt... tomheten utan Oliver här hemma gör sig påmind hela tiden jag kom på mig själv med att leta  efter honom för en stund sedan....på tal om tid- tiden tickar -shit vad nära det är nu!

Dammm dam dam daaaaaaam... (nynnar bröllopsmelodi)

jag är nervös, riktigt nervös.... : )

veckan som gått

Dagarna går så fort, eller kan allt bero på min skeva tids uppfattning då jag varvar mellan dag och natt jobb? 
Förra torsdagen gick jag av mitt natt pas klockan 8 på morgonen, somnade staxt innan/efter(?) 20 på kvällen, var alltså vaken i 24 timmar och så över trött att jag inte kunde sova...

 
Oliver och jag i drömmarnas land, en nyvaken sötis

Oliver och jag fick trevligt besök av Petra och Jacuiline i tisdags förra veckan, vi hade det jätte mysigt var länge sedan vi sågs. Oliver och Jacquiline ignorerade varandra en bra stund innan de började leka, eller leka och leka, innan de (läs oliver) upptäckte att hon lekte med hans leksaker, A L L T hon lekte med skulle Oliver ha, han norpade tom hennes nappflaska!

   
Oliver och Jacquiline busar och leker i massor : ).

Hon i sin tur upptäckte Olivers mun, han gapade fint och hon stoppade in fingarna, tur att han inte bet henne! Sedan fick de rita lite, det var en debut för Js del, dock slutade det med att båda två stod och tuggade på kritorna så den kreativa stunden varade inte så länge : ).


De kreativa små stjärnorna in action.

Olivers nya grej är att kräla,krypa och gå omkring med sin skottkärra. Han klättrar på allt och trippar omkring som en liten ballerina. Att kasta omkring med leksaker och gapa och skrika är också kul. Låter som ett dagis här hemma när hansätter igång : ).
  
Bus, bus, bus...på tok nivå...
    
Mission skottkärra, runt,runt,runt i hela lägenheten...

Med skräckblandad förtjusning ser jag hur Oliver allt mer tar  dagis inskolningen bra. Första dagarna gick jätte bra, igår fick jag lämna honom ensam där i 20 minuter och i skrivande stund sitter jag och mikaela hemma hos mig medans våra numera allt självständigare små herrar huserar på dagis, en timma ifrån dem och allt går bra- där borta. Vi sitter här och analyserar och spekulerar och kommer inte fram till mycket mer än att de nog är redo.

Nu ska vi straxt knata iväg och se vad våra små herrar har för sig : ).

hej så länge!

Utvilad

Jobbar mitt sista natt pass nu, har haft en underbar dag igår, har bara sovit och det behövdes verkligen!
Somnade halv 11 i förmiddags och Magnus väckte mig klockan 20 igår kväll.
Gissa om jag är utvilad!
Jag övningskörde vissa sträckor till jobbet och det känns verkligen som att jag och bilkörandet "klickar", så roligt när det går framåt, och det är ju ett steg i rätt riktning.

Underbara älskade Oliver somnade innan Magnus väckte mig igår, vaknade nämligen av att Magnus hade lagt honom brevid mig, så mysigt!

Hur kan man vara så söt?!?

 
Sötnos,gullunge, våran älskling!!!!


-

Nu ska jag hälla i mig lite kaffe och ta det lungt inför nästa tillsyns runda.

Tudels

Att älska oliver och bröllops feber

Att älska Oliver är inte svårt, har börjat inse att jag måste släppa taget lite för att underlätta vardagarna lite utan att för den skull inte verka kylig så misstolka mig rätt. Våran lilla kille börjar bli en stor pojke, alla bebisdrag är som bortblåsta och fram kom en pojke med mer barn än bebisdrag. Tänk att det finns så mycket kärlek att ge, och hur mycket kärlek man får tillbaka,hur får all kärlek plats?

På onsdag är dagen med stort D i hans liv, D A G I S. Jag hoppas att han kommer vara ett  typiskt "dagis barn" så han får och fortsätta utvecklas och trivas med tillvaron. Stora lilla busunge! Det ska verkligen bli roligt om det blir så att han trivs. Längtar tills hösten lite extra nu när vi får börja klä oss därefter, Oliver har fått lite varmare ute outfits, jag själv har en hel del på min inhandlingslista inför höst och vinter tid.


Olivers nya påfund är att smila upp sig på det här viset, galet gulligt eller hur?

-

Min bröllops feber har börjar härja i kroppen igen, det liksom kryper i hela mig. Nu är det mesta klart. Har börjat fin slipa på utkastet till info brevet som ska skickas ut i nästa vecka till alla gäster som OSAt att de kommer. Sen ska vi sätta oss ner och fnula lite på upplägget för vigselprogram.Detalj planeringen kommer närmare mållinjen. Klänningen sitter som ett smäck och jag har äntligen lärt mig gå snyggt i skorna : )! 

Buketter,corsage,ringen,cateringen,festlokal,kyrka,präst,tärna,bestman,klädsel,fest dukning,underhållning,bröllops natten,gäster,fotografering ja nästan allt är klart nu...allt är redo....
.....och jag har börjat få rampfeber och scen skräck....
Och inte minst smärre panik över möhippan som jag VET är i största möjliga planerings fas, hua så jobbigt gillar inte att bli överraskad, speciellt inte då det är jag som ska få stå i centrum för diverse trams! Jaja...förhoppningsvis blir det nedtonad, diskret och trevligt, men känner jag mina vänner rätt så har jag FEL annars vore jag inte så nervös som jag ju är, det kommer snarare bli tvärtom...

I vanlig ordning sitter jag på jobbet, har lite tid över...
Jobbar natt även imorgon och på söndag, i nästa vecka jobbar jag måndag och tis sedan har jag tagit ut komp för dagis inskolning och jobbar sedan natt nästa helg också. Är väldigt skönt att jobba mycket nu när det är en hel del annat på tapeten framöver, jag hinner liksom inte älta och analysera på samma sätt som jag annars hade gjort, detta gällande både dagis och bröllop och körkort....
En sak i taget, eller ja allt på en gång.... : )

-

wifie Norbäck to be...

Viktoria Norbäck *skrattar åt mig själv* .....vad härligt lustigt det känns... : ) 

 

God morgon...

Today coffee at 06.00...mmmm gott och lyxigt brukar inte hinna med morgonkaffe förrn jag är på jobbet vid halv 8 ! : )

Oliver sover och Magnus är på jobbet. Normalt sätt skulle jag ha setat på tåget nu men inte idag. Älsklingen skulle köra in mig då han hade jobb i huddinge nu på morgonen. Just nu förbereder jag frukosten till oss eller ja jag sitter och inväntar att äggen ska koka klart - ägg mackor! 

Om en liten stund ska jag väcka den lilla björnen som sover i vårt sovrum. Det var väldigt länge sedan Oliver sov så oroligt som han gjorde i natt. Han hade svårt att komma till ro för att somna in också. Förhoppningsvis var det en engångsföreteelse om inte så hoppas jag att det är något snabbt övergående, lill kraken....

Har varit på SÖS 2 dgr i rad hos underbara mormor, så skönt att hon är på bättringsväg nu.

Bilder på mys dagar vi haft kommer inom kort, nu inväntar en härlig frukost, lite extra kvalitetstid med magnus och oliver och sedan en jobbdag följd av körlektion.

Är ledig torsdag och fredag, jobbar natt i helgen....och nedräkningen kan nu börja med skräckblandad förtjusning från min sida!

OLIVER BÖRJAR PÅ DAGIS - OM 7 DAGAR

ciao!


Älskade Oliver

ÄLSKADE  GULLUNGE !


Bilden får tala för sig själv...underbara söta Oliver!

Veckan som gått har varit bra, vi har busat massor ute i lekparken och på hemma plan även tillsammans med mickan,kevin och frida.

Oliver klättrar numer upp på vardagsrums bordet och dansar, igår satt han fint i sin egen fåtölj och gosade med sin gris, rätt var det var ställde han sig upp och började applådera och konsekvent som jag ibland är kunde jag inte sluta skratta.

  
gosegrisarna och lilla pajasen....


Latmans lunch två dagar i rad, Oliver matar mig här med sallad, observera hans perfkta pincett grepp ha ha ha.
Fick låna pappsis kepa en stund, visst blev han fin?

  
Matar mamma mig ska minsann jag mata henne också


Eftersom herr terror numera klättrar på allt så har vi fått flytta på våran röda fåtölj med tillhörande fotpall mot väggen ist intill trapp räcket. Oliver ställer sig på dessa och bankar och slickar på "fönstret" till köket. Han verkar förstå att han är rolig för han skrattar hysteriskt åt sig själv.Får nog vänta med att putsa detta fönster tills nyhetens behag lagt sig.
 
   
Fönster clownen in action...sötnos!

Min älskade mormor ligger på sjukhus, dock på bättringväg, vi var och besökte henne igår och vi ska dit och hälsa på henne igen på måndag. Nu ska jag gå och sova eftersom jag går på mitt nattpass ikväll kl 22.30.

håll till godo så läge....

ciao!

Utlovade bilder + karuseller och piggelin!

Utlovade bilder från vårat mys i veckan....
I onsdags var jag och Mikaela på en eftermiddags promenad med Oliver, Kevin och lilla Frida. På vägen passade vi på att stanna vid en lekpark där Oliver och bästa kompisen Kevin fick leka av sig lite ute, de var fullt sysselsatta med hinkar,spadar,gungor och annat bus. När Magnus slutade kom även han till lekparken och busade med killarna, det var inte särskilt populärt för de små att behöva gå hem därifrån kan tilläggas : ).

   
Kevin och Oliver leker fint i sanden, Magnus och Oliver i ruschkanan

  
Magnus gungar kevin som även utforskade markmiljön, min älskling tar även han en gung paus.

Igår morse (läs förrgår) hämtade Magnus och Oliver mig efter mitt nattpass och jag höll jag mig vaken och passade på att gå till lekparken i vårt bostads område. Oliver är verkligen kungen av sandlådan, han leker nämligen hellre med hink och spade i sanden än att gunga, dock fick han sig några skratt anfall i gungan men att sitta där var inte långvarit.

    
Vår sandprins in action med tok fokus och liten gung parvel....

I förrgår fick Oliver smaka en ruta choklad av mig och så här söt blev han då, gissar på att han också fick något av en socker kick efteråt för han var i full gång med massor av över energi en stund senare!


Sweet and chocolaty

I går morse (lördag morgon) kom jag hem relativt tidigt trots mitt natt pass. Var hemma straxt före 10 och då låg Oliver och Magnus fortfarande och sov, la mig jag med. Sov till straxt efter klockan 4 sen åkte hela familjen in till gröna lund. Vi mötte upp Magnus morbror Jan, hans fru Maria och Magnus stora lilla kusin Ellen som var på besök i stockholm från Nässjö.

Gissa om Oliver blev bortskämd med uppmärksamhet-allra helst från Ellen : ).

Oliver har fått karusell debutera tillsammans med Ellen och de tog även en piggelin paus- för Oliver var det piggelin smask för första gången, extra kul var det att vara på grönan då TV4 hade sommar krysset med live artister på stora scenen. Bilder och mer om våran härliga em/kväll på grönalund kommer i veckan.

I skrivande stund sitter jag på jobbet och inväntar att klockan ska ticka framåt så jag kan åka hem. Har nämligen jobbat natt igen, idag söndag är jag ledig sedan väntar mer jobb...

Planen för dagen är sömn och eventuellt en trip till haninge centrum, jag ska vara smak råd till Mikaela som ska inhandla lite nya kläder och skor.

Håll till godo så länge...

: )

Jobb,jobb åter jobb och bröllopsfix!

Jobb, jobb,jobb åter jobb...
Jag jobbar som en galning, blandar både dag pass och natt pass och har nästan tappat tidsbegreppet emellanåt.
Har börjat komma tillbaka till verkligheten nu efter minrivstart från mamma ledigheten ut  till jobbruschen. Hade till för ett tag sedan inte så mycket problem med det men jag börjar känna hur omställningen faktiskt tagit.

Bilkörandet går bra de också, men än är det en hel del kvar innan lappen är min. Ett steg i taget.

Oliver börjar på dagis om 19 dagar, har lite dubbelmoralisk ångest kring det orkar inte gå in på det, tjatar hål i närmaste omgivningens öron dagligen om ämnet...

I förrgår bokade jag och Magnus vår bröllops resa ← (klicka på länken). Vi åker till Kap verde-boavista mellan 7-22 december. Det ska bli så underbart, våran kärleksresa tillsammans med Oliver. Lustigt att jag ska bli Magnus wifie..och jag får from 26 september kalla honom min man istället för min sambo : ) .... ha ha va roligt!

Under helgen om jag hinner så kommer jag lägga upp fin fina bilder på underbara Oliver...
Nu ska jag hälla i mig lite kaffe i väntan på att vi ska ut och jobba vidare, ja för er som inte uppfattade det så jobbar jag natt nu under helgen går av på söndag morgon sedan väntar ytterligare intensiva jobb veckor.

hej så länge : ) !

p.s.

Grattis
Mikaela & Benny till eran fina dotter Hedda : ).....( ←klicka för att komma till hennes blogg)