Utlovade bilder från helgen!

Lördag
Kvalitetstid med barnen & min mamma.Solsken,hamnen,mjukglass & massa strosande runt omkring centrum.
Dagen avslutades med fruktsmarr på balkongen :), i kvällssolen.

Söndag


Förmiddags promenad till ICA för morsdags mys inköp. Sen Gofika med min mamma på balkongen.Kvälls överraskningen bestående av blommor & choklad från barnen & Magnus. Även ett kort på mitt inköp av vardagslyx från slanten av mina föräldrar-ja den att unna mig något härligt för :)


Helgen som gått

Ordningen är återställd, Magnus är på hemmaplan igen. Under helgen har jag varit "gräsänka" med barnen. Då Magnus varit ner till Sturkö & hjälpt svärmor med flyttlasset. Om en månad har hon tillträde till sin nya lägenhet. Ska bli sjukt härligt att få kvalitetstid även med henne under vardagarna!

Jag & barnen har sysselsatt oss på bästa sätt. Vi hade picnic & lek dejts planer i lördags men de blev inställda så istället tog vi bussen ner till centrum & mötte upp min mamma.

Spenderade tid nere i hamnen, åt mjukglass, tittade på båtarna vilket barnen var förtjusta i. Strosade runt i butiker & njöt.

När vi skildes åt bestämde jag mig för en promenad hem så barnen skulle få göra sig av med energi. Behöver jag tillägga att även min egen tog slut ganska snabbt? - & med det kom även smärtan -tog ut mig lite väl & ska nog ligga steget före nästa gång & inte vara så optimistisk!

Väl hemma passade jag & killarna på att ha frukt smarr på balkongen efter middagen. Det var en hit :)!

Casper somnade sent, var tjurig & sådär härligt övertrött. Oliver i sin tur ville vara vaken länge & somnade utmattad & nöjd före kl 22. Kände mig riktigt slö & okonsekvent men man får frångå rutiner ibland har jag hört.

Lördagsmys & Eurovision med älskade Aramia & hennes Kelly avslutade kvällen.

Morsdag- en härlig dag med medgörliga & sådär underbara ungar som allt bara flöt på med- inget tjat, inga onödiga diskussioner, öronen på rätt ställe & glatt humör! Kunde inte bli bättre :). Bjöd över mamma på lunch & fika. Ännu en gång balkong häng! Frukt, kakor & hallonpannacotta paj.Vi gav henne en vacker kruk blomma & kruka som Oliver fick välja. Hon blev rörd & glad.

Själv fick jag vackra rosor & en slant att unna mig något vardagslyxigt med :).

När Magnus kom hem & allt med flytt & fix var avklarat gick tog han med sig Oliver till ICA. Under tiden nattade jag Casper. När de kom hem överraskades jag med en underbar blombukett med underbara rosa liljor- älskar liljor- (hade såna i brudbuketten), en ask choklad & ett vackert kort som Oliver valt!

Idag är förskolan stängd. Jag sitter på tåget. Jobbar ju varje måndag & onsdag- så idag har mina föräldrar kvalitetstid med barnen!

Åå jag är så lyckligt lottad som har så underbara barn & en underbar man! För att inte tala om underbara föräldrar som är engagerade, ställer upp & finns där.

Under kvällen kommer ett inlägg med härliga bilder från helgen :).

Nästa stopp är min hållplats.


Från sprattel till lillebror.

Dagen med stort D har nu passerat- jag är så jäkla lycklig! 
Känslorna får liksom inte plats.Igår var vi på tittut ultraljudsklinik.Vi fick se våran älskade Sprattel & alla pusselbitar är verkligen på plats. Bilturen in till stockholm var så där härligt pirrig. Jag & Magnus pratade om allt mellan himmel & jord & föll in på könsbestämnings frågan. Tänk om de inte skulle kunna se könet på våran älskade lilla. 

                                                       
En bild innan vi gick in till ultraljuds undersökningen, ser groggy ut men det är magen ni ska titta på!


Vi hittade en perfekt parkering kom in & blev omhändertagna, fick skriva under papper om att vi var införstådda i att ultraljudet inte utfördes i medicinskt syfte.Detta då kravet är att man ska ha gjort en rutin kontroll innan. Om eventuella avvikelser uppmärksammades blev man såklart informerad om att åka till närmsta gyn/förlossning för kontroll.


Jag fick lägga mig på den lyxiga sängen i undersöknings rummet, Magnus satt brevid, & höll mig i handen (♥), i den stora härliga soffan som tog upp halva rummet!-& sen började karusellen snurra. Kvinnan som utförde ultraljudet var legitimerad barnmorska & obstetriker. Vi pratade om att vi gärna ville veta kön innan allt satte igång. Början av ultraljudet utfördes i vanlig "svartvit" 2D. Hon behövde inte mer än lägga "grejen" mot magen så såg vi det. En liten snopp! Den  första kommentaren vi fick var "mamma hade rätt". Alla känslor jag innan hade kring rädslan i att bli besviken förvann. Det var så självklart, vi väntar ännu en son!

                                                      

   
Här är han- lillebror ♥- (& beviset på att det är en kille)-är han inte det sötaste ni sett?


Känslorna vällde upp & jag låg där & små grät lycko tårar. Han är så söt & väldigt lik båda sina bröder- men med mest drag av Casper. Vi fick en skiva med 63 bilder & filmklipp, 4 utskrivna färg foton, ett gäng svartvita bilder & en skiva med mätningar av tillväxt, hjärtfrekvens att lyssna till & allt var så vitt hon kunde se utan anmärkning. Hade kunnat ligga kvar där hela dagen för vilken mäktig känsla det är att verkligen "se" livet i magen!Nu längtar vi ännu mer tills den dagen vi får bära honom i våra famnar. Snusa,njuta,gosa!

                                         
                                        Lyckorus efter undersökningen.

Lyckliga & än mer förväntansfulla efter undersökningen åkte vi till farsta & käkade lunch. Sen gick vi in på kappahl & köpte lillebrors första kläder. Behöver jag nämna Newbie kollektionen? Man skulle kunna säga att älskade Mica har påverkat mig. Fy Fasiken vilka underbara kläder!

Nu är det bara namnfrågan som ska lösas. Vi har ett gäng namn att smaka på. Det var inte alls lika svårt med namnval för Oliver & Casper.


Så länge får han byta namn från sprattel till lillebror ♥!


Pojke eller flicka?


                           
Imorgon, en milstolpe. Dags för 3D/4D ultraljudet på Tittut ultraljudsklinik. Förväntansfulla & pirriga. Vi vet ju vad som väntar eftersom vi varit på "tittut" under graviditeterna med Oliver & Casper. Skillnaden den här gången är att vi inte vet vem som gömmer sig i min mage.

Rutin ultraljudet avslöjade Oliver & Casper omgående, inget snack om saken- de visade upp sig. Sprattel var ju som jag tidigare skrivit inte det minsta intresserad av att visa sig när vi var på rutinultraljudet.Imorgon -dvs om vi har tur- kanske vi får veta vem sprattel är ♥!

Många frågar varför vi så gärna vill ta reda på könet, men vi är helt enkelt för nyfikna för att låta det bero tills förlossningen. En annan anledning är för att vi kan.

Jag är verkligen tacksam för allt jag har. Allt vi byggt upp tillsammans. När jag träffade Magnus anade jag aldrig att det skulle medföra så mycket kärlek, kunde aldrig ana att vi skulle få så mycket att älska! Nu berikas vårt liv med ännu ett mirakel-stundtals skrämmer det skiten ur mig. Som ett uppvaknande av galenskap inlindat i så mycket kärlek att det svämmar över. 

Det är så tabu att önska & ha förhoppningar. Fult. Man ska vara så uti fingertopparna tacksam- vem fan är inte det?  En graviditet, en livsföräldring, ett mirakel. Nej det ena utesluter inte det andra, jag är tacksam & jag har mina förhoppningar. Jag kan ju inte sticka under stol med att det vore jäkligt häftigt att få uppleva en dotter, att få båda delarna av kakan i att ha både och- men det betyder inte att jag utesluter en till son. Tvärtom- Jag tror det gömmer sig en pojke i min mage. Magnus tror det är en flicka. Bara en av oss kan ha rätt. Vi får väl se om jag kan lita på min kvinnliga inuition tredje gången gillt!

Som min svärfar Thore ♥ uttryckte efter ultraljudet med Casper:
"Jag visste att det var en pöjk det hade jag kunnat tala om för er. Men nästa gång behöver ni inte ta reda på det- för då vet vi ju att det är en flicka."

Vi får se, han sitter väl där uppe någonstans & flinar. Imorgon får vi ju även veta om han hade rätt.
Önskar så att han var med oss i person. Saknaden är enorm.

Har ganska länge varit nervös för att "bli besviken" - misstolka mig rätt. Enligt många jag pratat med en naturlig reaktion. Ibland tror jag delar av mig är inställd på en son för att inte hoppas för mycket, det låter brutalt-men för att inte ge besvikelsen ett ansikte. Många i min omgivning tror en flicka. Beroende på vilken dag ni frågar mig tror även jag att det är en flicka. Jag ska inte direkt påstå att önskan om en dotter än obefintlig- men jag känner mig mer som en pojk mamma. Inte bara för det faktum att vi redan har två söner,eller kanske just därför.

Älskade sprattel ♥ är ju perfekt oavsett vad. Ännu en fulländad pusselbit att lägga i vårt livspussel. Att få sneakpeaka & som bonus ev få reda på kön är en möjlighet vi väljer att ta. Jag är verkligen pirrig av lycka & nyfikenhet i hela kroppen. 


.... återkommer under morgondagen med avslöjandet :)!Sooool

Jag & magen ska jobba nu, ledsagning i underbart solsken är inte helt fel en dag som denna :)


Vecka 24

Applåder till mig själv som lyckades rensa kyl,frys & skafferi igår iaf. Det var mer än jag själv trodde tidsoptimist som jag har en tendens att vara.

Gick in i graviditetsvecka 24+0 igår. Tiden går så fort! Sprattel sparkar och rör sig mest hela tiden. Nu är det möjligt även för andra att uppleva. Det syns små rörelser utanpå magen också. Den senaste veckan har jag kunnat få gensvar från lilla hjärtat.När jag tryckt på magen så har sprattel buffat tillbaka. Samspelat med mig. Det är så häftigt.
    
                                                    
                                                     Foster i vecka 24

Nu är jag riktigt pirrig inför fredag då vi ska till tittut ultraljuds klinik på 3D/4D Ultraljud. Sneakpeaka lite extra. Ska bli mysigt. Är förväntansfull. 

Idag väntar jobb, ska snart göra mig redo för att gå till tåget. Imorgon ska jag till sjukgymnasten igen,välbehövligt som vanligt. Sen bär det av till killarnas dagis, de har förskolans dag & Loppis. Underbart mysiga initiativ. Gårdagens utvecklingssamtal för Oliver gick super bra, glad- social kille. Upptäckare & tänkare. Helt enkelt sådan som vi själva uppfattar honom. Lätt att ha att göra mig & inget gör mig gladare än vetskapen om att han mår bra, tar för sig & ger uttryck för sina känslor.

Nej nu börjar jag känna tidspress, dags att rycka upp sig! :)


Så typiskt.

Mina storslagna planer för dagen har gått upp i rök trots att jag bara gjort upp de i tankarna. Eller storslagna? det var mer eller mindre vettiga vardags måsten.

Morgonen började inte som planerat. Vaknade en halvtimma senare än vanligt. Stressande med att få barnen i ordning för dagis. Det positiva var väl att även Magnus legat & dragit sig för länge,medans jag fixade med älskade go killarna hann han vakna till & fick lämna dem till utsatt tid.

Lugnet & frukosten gav mig motivation, sen kom smärtan. Idag har jag ont. Känner mig hämmad & låser mig. Mina vardags måsten väntar under tidspress. Innan det är dags att gå till sjukgymnasten MÅSTE jag vika tvätt,rensa skafferi,kyl & frys. Det kan inte vänta, i em ska vi nämligen handla & då är det ju bra att ha gått igenom allt som kan tänkas behövas-även om det inte ekar hel tomt så är det tillräckligt rörigt för att struntas i. Jag tror jag har fixerat mig & fått tvångstankar.

Efter sjukgymnast besöket lär jag vara slut-ja jag somnar ju på plats & känner mig groggy & trött bra länge efter akupunkturen, då lär ju vilan behövas för att dels orka med utveckligssamtalet som är inbokat för Oliver-dels för att orka handla.

Jag skulle behöva en personal organiser människa,för jag snubblar i alla tankar. Blir förvirrad. Tappar fokus. KAN det ha att göra med graviditeten? Nej nu ska jag bädda ner mig en liiiten stund bara-sen (ja det är ingen undanflykt) så ska jag ta mig själv i kragen & sätta i gång.

Så typiskt. Så typiskt mig.

Nattblogg & smultronstället.

Åter i nattbloggar träsket.
Är på hemmaplan igen. Bilturen fram & tillbaka var det minst roliga. Trots det faktum att barnen var duktiga & allt flöt på som det skulle i trafiken. Att sitta så länge & ha foglossnings problemen var tufft. Tufft men så värt det. Helgen på sturkö har varit helt fantastiskt underbar. Ett smultron ställe att sakna.
Havsluften,skärgårdsmiljön,gräset mellan tårna, solskenet som värmde upp inför sommarn. Omgivningarna & närheten till naturen & havet. Känslan av välbefinnande & lugn slår allt. Det är som en annan värld så närinpå samhälls hysterin. Minimalt med trafik,ja behöver jag tillägga mer?

För barn är det verkligen ett dröm ställe. Kunna springa & leka på ett annat sätt. Just där Magnus mamma bor, hela tomten för barnen att härja på, kommer verkligen sakna sturkö. Många vackra minnen.

Ser så fram emot att svärmor flyttar till Nynäshamn. Det känns bra att få starta på ett nytt kapitel med henne närmre oss & vardagen. Sådant som är lätt att ta förgivet som är lättare att se nu när perpektiven förändras.

Jag ska skriva ett inlägg speciellt om sturkö
med bilder & vad vi haft för oss. Både från denna "sista" gång & från tidigare vistelser. Jag lär nog knåpa ihop en del om hur stället har kommit att få en speciell plats i mitt hjärta. Tills dess får ni njuta av dessa bilder som är ett litet urplock av vacker natur från helgen.

                              
   
                     En liten inblick av en del i vårt underbara vackra Sturkö

Har jobbat idag (läs måndag), avslutade det med en perfekt shoppingtur i Haninge centrum. Har köpt mammakläder & för ovanlighetens skull så satt allt bra & fanns i rätt storlekar. Toppar & Överdelar har jag i mängder hemma. Likaså klänningar, mjukis brallor & jeans som funkar för min växande mage.

Köpte idag leggings, 2 par shorts- jeans & svarta, 1 par trekvarts linne brallor & ett fint sommar linne. Nu är jag mer eller mindre redo att växa i & växa med kläderna de dryga 3 månader som är kvar till BF.


Nu börjar jag känna tyngd i ögonlocken, vilken tajming :). Dags att sova. Imorgon-tisdag- väntar både besök till sjukgymnasten & utvecklingssamtal för Oliver på förskolan.


God natt ♥


Någonstans i sverige

(inlägg via mobilen)

Ja nu är vi någonstans i Sverige, sitter i bilen påväg ner till Blekinge & sturkö ute i Karlskronas skärgård. Ett sista besök innan Magnus mamma i månadsskiftet flyttar till Nynäshamn.

När det fortfarande var ljust njöt jag av skog, bebyggelse, underbara landskaps vyer & skiftningar i landskap.

Barnen älskar att åka bil & hittills har det gått jätte bra :). Nu sover bägge två. Oliver har varit en riktig pladdertacka & haft hur mycket som helst att prata om! Haha tänk vilka underbart härliga & oförstörda funderingar man kan ha som 4 åring!

Casper har varit lågmäld stundtals rastlös. Övergripande lycklig & pratat på han med.

Jag ser mestadels väg nu när mörkret tagit vid. De vita vägsträcken, olika räcken & reflekterande skyltar gör mig groggy. Funderar allt mer på om det är en bra ide att skaffa körkort när man som passagerare knappt kan fokusera!

Sprattel rör sig mest hela tiden. Att sitta ger ju inte bästa möjlighet till utrymme. Är sjukt jobbigt att åka så här speciellt med höfterna, bäckenet & bäckenleds besvären i ryggslutet. Tur att vi ar så sköna säten som man lätt kan justera!

Besöket hos sjukgymnasten tidigare idag gick bra, senaste gångerna jag varit där har jag somnat under akupunkturen. Det hjälper verkligen för det är enorm skillnad rörelse mässigt- är inte lika" låst" även om problematiken kvarstår!

Vallade barnen till lekparken under tidig em, sen åt vi lunch, Casper fick sova en stund. Under tiden passade jag & Oliver på att plantera våra vackra pelargoner till balkongen.

Ja resten vet ni- sitter ju här i bilen & roar mig bäst jag kan. Är ett under att jag inte somnat ännu- somnar alltid när vi åker längre än 45 minuter. Lättvaggad som en bebis! Inte nu, sitter inte jätte bekvämt, barnen har ju behövt sin uppmärksamhet & nu, ja nu har jag inga ursäkter som funkar.

Försöka sova behövs inte för om jag bara blundar sover jag strax. Vi är framme om dryga 25 mil- 2,5 till 3 timmar. Det frestar att vila!

God natt alla fina njut av mjuka sköna madrasser täcken & kuddar. Tänk inte på mig som sitt/ligger i en bil skumpandes fram genom E22.


Utlovad bildbomb

Ja här är det-det utlovade bildbombs inlägget. Eftersom jag inte kan photoshop eller andra program så lägger jag in bilderna i miniformat så de är klickbara. Bilderna är slummässigt utvalda från julas & framåt (sista bilden tagen idag faktiskt).

Familjen, vänner & guldögonblick från olika tillfällen. Det tog extrem tid att ladda upp så jag sållade, mycket för att titta tillbaka på tiden jag inte bloggat. Gick så där. Blev inte som jag tänkt mig men bättre än inga bilder alls. Håll till godo!


           


Projekt & sömproblem

Undrar just om mitt nattbloggande kommer bli till en vana? Har kommit så långt som från soffan till sängen, proppat alvedon & är verkligen redo för att somna. Men min kropp är inte riktigt på samma nivå som mig. Jag har ont. Känns lite som en gnäll repris från mitt tidigare inlägg om oglammiga besvär. Men besvären är ju en del av vardagen nu då de är graviditetsrelaterade. Just nu värker,ilar,hugger &smärtar det i bäckenet & höfterna. Jag har svårt att ändra läge & slappna av. Hur skulle jag klara mig om sängen inte varit ställbar? Det underlättar jätte mycket. Ska till sjukgymnasten imorgon & få akupunktur igen.

Sprattel♥ börjar röra sig allt mer bökigt nu, buffar & knuffar ordentligt. Rörelser syns allt tydligare utanpå magen. Tror mig känna hicka rätt ofta också.

Oliver & Casper har varit helt fantastiska idag, inte för att de inte alltid är det- men de har varit så samspelta & syskon goa idag! Konflikter & "bråk" dem emellan tillhör vardagen nu när båda är i varsin trots period, så de här stunderna av ömsesidig respekt & fina handlingar gör mig alldeles varm om hjärtat. Tänk att just vi fått så otroligt fina,underbara grabbar!

Min älskade Magnus har ääääääntligen fixat med saker här hemma som jag önskat fått gjort länge men inte kunnat göra själv. I köket ovan diskbänken över köksskåpen har vi satt spotlights. Sladdhärvan där gjorde mig vansinnig. Nu är det åtgärdat & en snygg list är uppsatt under skåpen dels för att dölja en del lösningar men också som schysst detalj.

I barnens rum har han gått loss med betong borr så nu är diverse saker uppe där. Likaså krokar i hallen. Mest nöjd är jag nog med det faktum att balkongen nu är fräsch! Det nya utomhusmattan är beskuren & utlagd & jisses vilket lyft det blev. Infravärme är uppsatt & vi har invigit balkongen med årets första middag där ute idag. I & med alla vårkänslor & motivation & inspiration tog jag & Oliver en promenad & köpte blommor till balkongen- det blev ljusrosa & cerisea pelargoner-jätte härliga färger! Vi köpte också (läs Oliver tjatade & jag gav med mig) 3st dekor nyckelpigor i keramik att fästa på väggen. 

nästa projekt blir att plantera blommorna & putsa fönster. Det sistnämna borde det vara lag på-eller så är det bara jag som är lat?

Wiiieeee jag tror jag börjar bli sova trött nu. Har inget problem med tröttheten om dagarna men då ges inte samma utrymme att sova som ju nätterna erbjuder. Jag ska ge det ett försök. Min familj drar stockar ihop sedan länge. Även Sprattel.


God natt.


Ice breaker-känsligt ämne?

KÄNSLIGA LÄSARE BÖR SKIPPA DETTA INLÄGG!
Jag tänkte nu när jag ändå virat in mig i offerkoftan dela med mig av en liten del av den oglamorösa sidan av att vara gravid.

Visst är det alldeles underbart & rosenskimmrande & häftig men det är tamejfan ingen lek! Jag är helt okej med graviditetsrelaterade besvär, jag kan ta det. Men det här? Nej det är inte riktigt vad jag tänkt mig. TABU? Ja jag vet inte många som uttryckt det. Jag känner mig så ensam & tycker så fruktansvärt synd om mig själv.

Xyloproct? Är det bekant i era öron? Det blev bekant för mig redan under graviditeten med Casper, sa upp bekantskapen snabbast möjligt men fick återta den igen igår. Finns väl inte någon som undgått den där reklamen på tv med kvinnan som gnider rumpan mot ett träd för att hon har sådan klåda eller mannen med ballongen analbesvär?

H-vetes hemorrojder är vad det är. Jag skojar inte att jag hellre skulle förbli sängliggande tills graviditeten är över än att behöva dras med det här. Plågsamt är bara förnamnet. Som om inte det var nog har jag även drabbats av varicer även kallat åderbråck,& inte på benen utan i underlivet. Lagom skönt.

Jag känner mig inte alls vacker & tror verkligen inte jag utstrålar så mycket av vad det än är man sägs göra som gravid. Jag känner mig naken,ensam & skäms. Sanslöst att skämmas för något vanligt förekommande om än tabubelagt eller ja sånt man inte pratar så mycket om? Jag vet inte.

Trodde inte jag skulle uppleva det som pinsamt att gå till apoteket igår men att vara receptarie (what ever vad det kallas) måste ju innebära arbetsskadad. Speciellt när inte det minsta integritet ingår, att som en idiot leta det man behöver, för att sen be om hjälp för att det man söker finns bakom disken dit tillträde endast ges anställda. Sedan fick jag alternativen uppkastade på disken utan minsta diskretion & sedan hejdlöst,högljutt berättat för mig om läkemedlet. Allt detta framför en mindre folksamling av personer som inväntar sin tur när jag fått hjälp.

Jag hade lust att vända på klacken, men stod där som ett fån när det brände i ryggen av uppmärksamheten som i den lågmälda lokalen vändes mot mig. Jag nickade fumligt,betalade,vände mig om & mötte blickar som storögt gottade sig i vetskapen om innehållet i min apotekspåse. Önskade dem alla svåra plågsamma hemorojjder där jag gick ut med huvudet riktat mot golvet skamsen & utlämnad. Nästa gång skickar jag Magnus på mina apoteks ärenden.

Kanske är jag en aning dramatisk men jag vet inte vad jag ska göra av mig själv. Jag fasar för att kissa för åderbråcket ömmar,svider & gör ont av minsta tryck speciellt med toalettpapper! Jag fasar för att behöva utföra andra behov. Usch. Jag är ju patetisk. Borde kanske slita av mig offerkoftan eller iaf lossa den lite? Men jag kan omöjligt vara ensam?

Så nu glömmer vi innehållet i det här inlägget. Vägrar skämmas för att min kropp beter sig mänskligt? Men jag skäms för att jag är så öppen med det. Ice breaker. Så därja. Nu är det gjort.

Nu ska jag & mina plågor försöka sova.


God natt.


Dags att uppdatera läget!

Hejsan hoppsan!
Här har det som synes inte hänt mycket sedan slutet av Januari (!). Känns verkligen som att det är dags att uppdatera läget! Anledningen till att jag minskade & åsidosatte bloggen denna gång var för att inte "försäga" mig om hemligheten som vi ruvade på. Nämligen den att Oliver & Casper ska få ett syskon ♥.

Jag fick plus på stickan den 9 Januari. Förväntade mig ett negativt test & blev verkligen chockad-virvlande härliga lyckorus känslor. Min först tanke i allt var ändå "men Casper är ju så liten". Graviditeten var inte oplanerad då jag i juni 2011 tog ut p-staven från armen. Min reaktion på Casper måste berott på känslorna som vällde upp inom mig & att han faktiskt är yngst. Hade ju samma tankar med Oliver när jag blev gravid med Casper. Så vad ska man säga? En naturlig reaktion?

Från början var vi inte alls överens om när jag skulle blivit gravid, diffade på 3 veckor. Så vi fick ett VUL tidigt i graviditeten. Sedan fick vi ett ultraljud i början av mars då vi fick ett prel bf datum till 11 september. Var då i graviditetsvecka 13-14.

Fredagen den 13 april 2012 var vi på SöS på rutinultraljud, tidsmässigt baserat på preliminära bf datumet.  Det var magiskt. Tio fingrar-tio tår, allt på rätt plats. Var då i graviditetsvecka 18+3.Blev flyttad 1 dag till den 10 september. Nu fastslogs att jag blev gravid kring Lucia. Vi ville gärna om möjligheten fanns få reda på bebisens kön. Hur mycket vi än försökte samarbeta så låg navelsträngen ivägen. Jag fick gå upp & kissa, röra mig lite i hopp om att bebisens läge skulle ändras men det påverkade ingenting.  

Änsålänge går bebisen under namnet "sprattel" ♥.

                                    
                                       (klickbara bilder) vårt fina mirakel.


Vi får gott hålla oss till den 25 maj då vi bokat tid på tittutultraljuds klinik där de utför 3D/4D ultraljud. Vi gjorde sådana med både Oliver & Casper så det känns som en självklarhet även denna gång.


Jobbmässigt fick jag problem relativit tidigt med graviditetsrelaterade besvär, fick en 50% sjukskrivning som nu ligger på 75%. Hade foglossning/bäcken besvär med de tidigare graviditeterna också men känslan av att allt mer tappa förmåga utifrån vad man är van vid fysiskt påverkade mig ordentligt. Fick prestationsångest & har tagit ut mig mer än vad jag egentligen klarat.

Med hjälp av min underbara (!) sjukgymnast & min lyhörda barnmorska & MVC läkare har jag fått många lindrande tips & knep till vardagen.  Jag har också sacrobälte & akupunktur 2 ggr i veckan.

I skrivande stund är jag i graviditetsvecka 23+1, eller vecka 24. Tiden har gått så galet fort. Magen började synas rätt tidigt sen sa det PANG & plötsligt blev jag väldigt gravid. Har hittills gått upp 1,3 kg. Alla värden är bra & jag får äta en järntablett om dagen, enligt barnmorskan normal dos sett utifrån graviditetens längd. Njuter av rörelserna & mår faktiskt otroligt bra bortsett från bäckenbesvären & den konstanta trötthets känslan. I början mådde jag illa & kräktes en hel del. Nu tar jag en dag i taget.

Tänk att vi ska bli trebarns föräldrar. Jag får nypa mig i armen då & då, vi är så lyckligt lottade ♥.
More to come ^^


                                              ...to be continued...