365 dagar

1 år.
365.
Trehundrasextiofem dagar.

Saknad.Smärta.Sorg.

♥Nicholaj♥

Min älskade,vackra fina brorson. Idag skulle du fyllt 1 år. Vi skulle älskat varandra, ja för jag älskar dig-& dina kusiner skulle avguda dig. Så många tankar, känslor. Grattis finaste ängeln, vart du än befinner dig så hoppas jag att du har det bra. 


-

Min älskade brorsa & Mica, ni är så starka. Så fina. Jag älskar er oändligt ♥. Orden räcker inte till.  

-

Det är en av de största anledningarna till att den här natten känns extra tung. Tänkte inte skriva om det först. Kan inte hindra fingrarna från att söka tröst på tangentbordet. Slits tillbaka till den här dagen för ett år sedan som om det vore igår.

Kan inte hindra tårarna...


   


våran blivande syskonvagn

Taaaadaaaaaa! Här är den, syskonvagnen som vi bestämt oss för. En BabyJogger city select.
Med kombinations möjligheter jag inte trodde var möjliga. Vi har nu en allt-i -ett vagn;  både enkel sitt,enkel ligg, dubbel sitt/ligg,dubbel sitt,dubbel med babyskydds adapter ja you name it!


Med tanke på att Casper går mycket själv men fortfarande behöver kunna sitta/ligg & vila mellan varven är vagnen ultimat!
Jag behöver inte släpa på en dubbelvagn de dagar han är på dagis & jag endast är med lillebror. På samma gång som jag inte behöver ta onödiga strider då möjligheten till att avlasta &  göra mer finns där med ett enkelt klick på med syskon sittdelen. En ståbräda tillhörande vagnen som knäpps på chassit följer också med. Jag kan tänka mig att Oliver kommer att tycka om den trots att han gått själv väldigt länge nu. Med hjälp av brädan kommer vi succesivt kunna vänja casper vid stå avlastning också.

Jag kommer kunna vara självständig med barnen på en helt annan nivå under hösten/vintern med de otaliga kombinationerna vagnen har. Perfekt. Vi kommer vara en lycklig karavan på språng med oäääändliga möjligheter-behöver jag tillägga att jag är mer än nöjd? :)

Till vagnen kommer vi lägga till babyskydds adapter,ståbrädan, hook'n stroll barnvagnskrokar, regnskydd & en fin åkpåse till liggdelen-modell mindre. För att få en komplett vagn krävs en schysst skötväska för att få plats med allt som kan tänkas behövas. Den vi föll för är en jätte fin skötväska av det autraliensiska märket Ryco. Närmare bestämt en Ryco Stella.En rymlig väska med många fack. Stilren & prisvärd.

 

Skötväskan med alla underbara fack för en organizer nörd som moi!


   

 Vagnen med sina galet många kombinationer, finns nog en favorit för alla smaker :).
Nu är det dags för mig att försöka sova. Imorgon ska jag lämna barnen till dagis. Sen är det vardagslyx på hög nivå då jag ska få håret klippt. Ska bli skönt. Sen väntar turen till syskonhuset i stuvsta & beställningen av min nya förälskelse ovan :). Hoppas på fint väder. Hur det än blir så får vi en mysig familje eftermiddag.

Älsklingen i magen lever rövare. Hur kommer det sig att han är som piggast när jag behöver mest lugn & ro? Älskade familjen sover sen länge. Jag somnade med Casper före 8 ikväll (okej efter midnatt nu så igår då) vaknade kl 22 pigg & alert. Nu behöver jag bli trött. Om inte annat iallafall kunna vila.

God natt :)


stor & liten

Idag är jag i graviditetsvecka 28+0 ♥. Det är så mäktigt & jag njuter i fulla drag av graviditeten, kan ju vara min sista men vem vet om en sladdis blir aktuellt i framtiden.

I helgen var jag & Magnus på dejt. Bio,middag-kvalitetstid. I samma veva passade vi på att kika på syskonvagnar i barnvagns djungeln. Oväntat & överraskande nog så föll vi båda för en helt otippad vagn. Ja från min sida otippad.Det slog mig att jag sneglat på föräldrar med liknande vagnar med lite irritation. Då jag inte förstått konceptet eller tankarna kring modellen men ja nu har vi fallit pladask!

Imorgon ska vi till syskonhuset i stuvsta & lägga beställning på vagnen med diverse tillbehör.

Fick en frågan kring varför drömmen om en Donkey kraschade. För att inte gå in på detaljer så kort & gott: Dels för att den inte riktigt uppfyller våra behov men också för att vi är två i ett vagnköp. Jag & min man. Nu när vi bestämt oss för vagn inser jag också att Donkyn inte hade varit lika användbar för oss i längden som jag först trodde.Ibland behöver man (läs jag) landa lite i verkligheten & se över olika alternativ.

Uppdaterar under kvällen med bilder på våran blivande syskon kärra :).

Avslutar med att bjuda på bilder på mina fina älsklingar. Sådan stor-sådan liten.BILAR. Intresset är stort. Allt i fordonsväg. Oliver lär Casper. Casper tar efter. Alla är nöjda ;).

 
Meckar bobby car tillsammans.

 
Casper med polisbilen.


Blir ett kort inlägg nu, jag ska nämligen till sjukgymnasten & få akupunktur. UNDERBART! Först ska jag hälla i mig lite kaffe & dra en borste genom håret- annars är det synd om alla jag möter för idag är det inte riktigt min dag utåt sett. Men å andra sidan var det någon som sa att gravida kvinnor är sååå vackra. Så nu ska jag gå ut & blända med min skönhet!

HA!

Hej så länge.


Mysdag & muntert.

Mobil bloggar. Nedbäddad i sängen.

Idag har varit en sån perfekt dag. En dag att "leva" på ett tag framöver. Svärmor & min mamma har haft kvalitetstid med barnen.

Jag & min älskling har varit på "dejt". Kikat på syskonvagnar tillsammans i barnvagns djungeln. Klämt, känt & ska sova på alternativen. Följt av vuxen tid. Kvalitetstid. Bio. Middag.

Nu ikväll sedan barnen är nattade känner jag mig aaaalldeles för gravid! Fötterna är tok svullna, likaså händerna. Det gör ont & är obehagligt.

Magen är stor & jag menar inte bara rund som sig bör utan I VÄGEN! Jag får inte plats tillsammans med den & tycker väldigt synd om mig själv. Kippar efter andan emellanåt för att jag inte hittar något bra läge med balans för att det både ska vara bekvämt & möjligt att andas normalt- men det går inte. snackar inte ångest här. Snackar platsbrist. Ni vet när man varken kan halvligga, helsitta eller ligga på rygg. Trycket från bebisen & hämmad av fysisk smärta.

Magen tar plats. Misstolka mig rätt. Jag ÄLSKAR magen, känslorna, lillebror däri & miraklet med graviditeten. Men.MEN jag hatar klaustrofobi känslan jag stundtals upplever när bäcken smärtan, and nöden & uppgivenheten sköljer över mig.

Gnäller, pustar, frustar, tycker synd om & gråter för mig själv- för att sen skratta åt det tragikomiska i känslosvallningarna. Jag är verkligen gravid med dansande hormoner som spritter i kroppen.

.....ja se där.
Nu sköljer det över mig igen. Det är ju BARA 2,5 månad kvar & mindre kär magen inte bli!

Nej såna här stunder lär komma fler gånger. Nu ska jag sova. Vakna utvilad.

Muntert inlägg. Munter hög gravid kvinna.

God Natt. Eller Natt iallafall....
Längtan.

Underbart mysig dag. Började med sov morgon. Hemma fix & mys med familjen under fm. Sen sjukgymnast besöket & min efterlängtade akupunktur. Somnade som vanligt på britsen. Känslan efteråt är oslagbar även om jag i flera timmar är både trött,slö & lite omtöcknad.Jag som var så skeptisk måste säga att det faktiskt fungerar med akupunktur. Den ökade eller rörligheten & minskad smärta ger mig mer ork, ja smärtan är ju där konstant & rörligheten är ju inte vad den varit men allt känns mer överkomligt.

Kvalitetstid & dejt med Mica har jag också hunnit med. Tänk att jag ska bli faster igen ♥ -alldeles alldeles galet snart. Tiden har verkligen flugit fram. Nedräkningen har börjat.

Fika & solskenshäng på hennes mammas baksida. Hann träffa brorsan också innan han började jobba. Sen strosade vi mot centrum. Gravid snack & annat "catch up".Vi gick in på Svens lek & baby. Hon köpte ett babygym & jag klämde på vagnar. Den kraschade drömmen om en bugaboo donkey duo vagn får jag helt enkelt förlika mig med att fortsättningvis vara en dröm. Har börjat kika på alternativ som faktiskt inte är så tokiga. Jag/vi behöver ju inte bestämma något ännu men det kan ju vara skönt att ha klart för sig vad som ska inhandlas när det är dags.

Vecka 27+0. 13 veckor kvar (egentligen mindre med tanke på att jag blir snittad igen). Magen känns verkligen gigantisk & lillebror utforskar utrymmet allt mer, borde inte vara möjligt att röra sig alls där inne snart.
Men som sagt med x antal veckor kvar lär jag inte upphöra bli förundrad & förvånad, mindre kommer jag inte bli. Lika jobbigt & tungt som det stundtals är så är det också underbart, fantastiskt & härligt att vara gravid.

  
♥ v 27+0 ♥

Tänk jag har två hjärtan i en kropp. Magiska tanke. Kärleken & känslostormarna inom mig till lillebror. WOW faktor. Tänk att det aldrig kan bli för mycket kärlek. Älskar honom oändligt. Längtar.

Nu tickar klockan för snabbt. Dags att sova. Sista arbets passet imorn (läs onsdag). Sen går jag på semester & efter det havandeskapsledigt. Blandade känslor. Avgörande & definitivt. Snart -snart är det dags. 3 månader. WOW!

 

Natt attack!

Ligger i mörkret i sovrummet- bloggar från mobilen & vill helst inte somna. Inte för att jag inte är trött. Är sådär barnsligt rädd. De senaste nätterna har jag nämligen haft hemska sendrag & kramper i vaderna.Dem gör så ont!

Vet att bästa kuren mot dem är att dricka vätska, röra sig & använda stödstrumpor. Det sistnämnda funkar sådär.

Inbillar mig att de kanske inte blir lika hemsk om jag försöker förbereda mig på att de dyker upp men ja som sagt det är inbillning.

Igår den 10, nu eft midnatt så i förrgår var det exakt 3 månader kvar till BF. Idag (läs tisdag) är jag i graviditets vecka 27+0. Tiden flyger fram. Njuter av graviditeten trots mins krämpor.

Allt som oftast slår mig tanken att jag faktiskt kanske inte kommer uppleva miraklet med en graviditet igen.

Imorn väntar sjukgymnast besök, & jag känner att jag nog är en aning tröttare än vad jag först trodde när jag började natt blogga.

Jobbat idag. ledig imorn sen har jag min sista arbetsdag på jobbet onsdag. Efter det går jag på semester & graviditetspeng.

Ja ja ta tjuren vid hornen. Natt attackerna kommer väl oavsett?

God (?) natt....


Sjukstuga

Piew. Karantän skulle inte sitta fel.Sjukstuga vare här & jag är den enda som är frisk. Mina älskade grabbar har drabbats av halsfluss,dubbelsidig öroninflammation med spräcka trumhinnor & infektion i övre/undre ögonlock & ögonvita. Det är ju dumt att få samma sjukdom så de har tagit på sig varsin. Allt detta konstaterades på Nynäs Akuten igår.

Nu kureras & medicineras så det står härliga till & jag kan nästan garantera att min tur kommer när de tillfrisknat. Är tacksam över att det är regnigt så man slipper tänka på att man får sitta inne hela helgen när solen skiner. Alltid något.

Veckan har varit bra, blev en skön nystart efter att släppt på trycket. Lättare liksom. Ja som det brukar bli efter att ha rensat luften.

Tisdagen var en sån slö dag. Mys med barnen som båda fick stanna hemma från dagis. Mina föräldrar kom & avlastade & körde ner mig till sjukgymnasten. Väl på centrum ångade jag bittert att jag bara kastat på mig första bästa bekväma kläder. Det var så mycket folk ute - studenterna hade utspring & åkte flak som sig bör. Där stod jag i folk vimlet & såg allmänt bortkommen & ofixad ut.

Kvällen spenderades med A framför det sista avsnittet av desperata hemmafruarna.

Onsdagen-nationaldag, den var mysig, vi var lediga tillsammans. Då jag fick byta mitt onsdagspass till fredag. Jag fick sovmorgon, vi åt mysfrukost & begav oss ner till hamnen hela familjen,svärmor & mina föräldrar. Där åt vi glass & strosade runt, Casper låg & sov hela tiden. Oliver härjade på hoppetossan & blir modigare & modigare hela tiden, stolt som en tupp & våghalsig så mitt hjärta flög upp i stupen ett antal gånger! Han är ju försiktig av sig & har alltid varit lite "feg"- så varje tillfälle till utmaningar & våghals fasoner blir lätt obehagliga.

I tordags utvärderade vi Oliver som dagis kry men tji fick vi när han hämtades på dagis. Oliver kliade ögonen konstant, var rödprickig & lite svullen, men inget klet som vid ögoninflammation.Caspers öron börjde rinna & gegga från ingenstans det var ju ögonen som han hade problem med från början. Det blev en himla massa tröstande & kurerande.

Igår jobbade jag fm. Magnus & barnen åkte som sagt till Nynäsakuten. Mötte upp dem när jag slutat & kommit hem med tåget. Begav mig till sjukgymnasten sen blev det en slappar em.

Idag är jag sådär härligt utvilad. Somnade när jag nattade Casper. Han har också sovit bra. Ja det har förresten båda barnen. Nu försöker jag samla kraft & energi (läs motivation) för en promenad till ICA. 

Lillebror i magen rör sig hårt numer. Sällan såna mjuka lätta rörelser utan mer "ska det va så ska det va" rörelser. Magen är galet stor nu. Får ofta känslan av att tappa luft,kippar efter andan & blir alleles yr. Precis som graviditeten med Oliver. Kan inte Ligga på rygg eller halv sitta. Sidoläge eller upprätt är det som funkar bäst. Nätterna är överkommliga eftersom vi har ställbar säng. Men då är problemet istället krypningar & kramper i benen. Foglossningen är annorlunda, mer låsningar & hugg smärtor. Fick tips av sjukgymnasten igår att ta mig till simhallen. Så simhallen får det bli någon dag.

Nej om jag skulle dra en borste genom håret & försöka komma iväg? Lite hemma spa fix i em ska jag unna mig. Ansiktmask, hårinpackning & oljescrub. Lacka naglar & plocka bryn. Känns som en mysig ide.

Plock & kladd mat, frukt tallrik & smoothies måste fixas under dagen. Sen ska jag bosätta mig med mina sjuklingar i soffan framför någon bra film.

Pyspunka

Fan nu orkar jag inte med ett "gulligull" inlägg till! Jag har varit ledsen. Arg. Sur. Besviken. Samlat på känslor från olika valda tillfällen. Enskilda inte så mycket att dividera om.Tillsammans har de utgjort ett alldeles för stort problem för att ignoreras.

Ikväll fick jag pyspunka.
Jag & Magnus har Rensat luften. Ventilerat.

Besvärande. Utmanande. Välbehövligt. Känslostormar. Insikter. Försvarsmekanismer. Tårar. Höjda röster. Mycket tidigare osagt som blivit sagt. På väg mot bättre balansgång.

Lättnad.Aha känslor. Ömsesidig respekt. Minskad irritation. Utlämnande psykisk blottad nakenhet.

Bättre till mods. Men uttömd på energi.

Bägaren rann över. Känslomänniska som jag är kan jag ha alla känsloregister men sällan utan tårar. Tänk er en seriöst allvarlig film med en arg kvinna som står & grinar i ilska- inte särskilt tufft. Fan jag vill ju vara sådär utmanande översittar-förbannad.Poker fejs arg. Snacka om total faliure!

-och NEJ det handlar inte om graviditetshormoner. Har alltid varit sån här. Ältandes, gråtandes. Ett sånt härligt personlighetsdrag!

Nu dags att sova. Har en känsla av att jag kommer somna fort.

Bjuder i allt elände på ett härligt porträtt Oliver gjorde på mig härrom dagen.Med stor bebis mage, massa hår & ett stort leende. Färg glatt. Sprudlande. (Han poängterade att armarna var jobbiga att rita så de är bakom ryggen- så ni vet)

Hårfint.Jag gör mig fiiin,jag gör mig fiiiin- snart så är jag vacker.
Eller hur var det nu, vackrare?

Kastat hårfärg i kalufsen. Ja jag färgar håret fast jag är gravid, hemskt va?Utväxten har stört mig, likaså glanslösheten. Har ett tag övervägt att skita i det för att återgå till blondt men det blir ett senare projekt-trivs så galet bra i mörkt hår. Har valt en annan nyans- denna gång varmare-choklad brunt. Hoppas på schysst resultat så inte graviditetshormonerna spökar till det.

Är allt utom sova trött, om jag bara lagt mig skulle jag vridigt & vänt på mig som vanligt. Har börjat få halsbränna & pirr i benen på nätterna. Ibland kommer såna hemska kramper i vaderna också. Jag har sjukt ont i höfterna & ryggslutet just nu & önskar att alvedonet ger effekt snabbast möjligt. Strax väntar en varm dusch som kommer göra susen för smärtan. Ut kommer jag schnyggare i håret & liiiite smidigare än vanligt (det sistnämnda för stunden). Sen bums i säng.

God natt.


Ältar en aning

Såna här kvällar kan jag inte undgå att vara skitskraj inför lillebrors ankomst. Jag & Magnus nattade varsin kid i vanlig ordning. För Magnus var det inga problem, Oliver var lättvaggad. Casper däremot var lite överallt & ingenstans, vi samsover nattning med barnen när de är sjuka . Försökte få honom att sova i egen säng men de va lika katastofalt det. Skallad, sprattlad på, ja svårt att få ner allt i ord. Det var så kämpigt att Magnus fick ta över nattningen när han fått Oliver att somna. Så klart somnade Casper snabbt. Det brukar inte tillhöra vanligheterna att de är svårsövda men det lär ju inte vara sista gången.

Får dåligt samvete över att inte orka & tappa tålamodet-herregud det är ju inte barnens fel.

Graviditeten & mina besvär kommer ju inte alltid vara där. Men de kommer ju "bytas ut" mot ännu en liten individ som behöver sitt.Försvinner den där låga tolerans nivån i och med att hormoner & graviditet övergår till mer normal nivå- fysiskt en annan balans? Det handlar inte om att jag inte tror att vi kommer att klara av det. Jag undrar bara hur det ska gå till när man kommer till såna knepiga stiuationer där jag i dagsläget känner att jag inte räcker till. Hur delar man på sig till tre barn om behoven kräver olika? Jaaajaaa jag vet man tar det som det kommer prioriterar då, men mitt vettiga jag kan inte sluta älta sönder det här!Vet inte hur mycket hormoner & graviditetsnoja som "skriver" nu-kan ju inte tala för Magnus som i det stora hela verkar cool lugn.

Jag är medveten om känslomässiga ups & downs inför syskon. Hade en hel del lustiga känslor & beteenden under & efter graviditeten med Casper. Rädsla för hur kärleken skulle räcka till under tiden han låg i magen. Känslan av att inte ge Oliver tillräckligt när Casper väl kommit. Oro för att försumma & favorisera. Alla pusselbitar föll på plats- inte helt självklart från början.

Nu är känslorna åt fanders igen. Tankarna & känslorna låter helt realistiska & orubbligt bra i huvudet. Men när jag släpper ut dem verbalt är det så jag kan skratta åt mig själv. Ibland ett osäkert skratt. Ofta ett förvirrat skratt. Stundtals är jag såå skraj-stundtals på höga hästar. Även de här pusselbitarna kommer ju platsa rätt framöver. Tills dess får jag väl tillåta mig att älta vidare.

Imorgon får jag ta ut VAB med Casper. Han är inte välkommen på dagis med sina kletiga ögon. Han är ju bra mycket bättre sedan vi avslutade egenvården med ljumt vatten & påbörjade behandlingen med ögon salvan. När jag anmäler VAB & sjukfrånvaro till jobbet gör vi det via telefon MedHelp & rådgivning av en sjuksköterska. Sköterskan jag fick prata med ikväll sa att restriktionerna för ögoninflammation var klara ögon utan klet. Riktigt där är vi inte ännu. Men på god väg.

Som om inte det var nog så kommer mattläggaren imorgon & lägger om vårt golv i köket då luftbubblor bildats på nytt. Han har varit här för att åtgärda problemet tidigare- men då bubblorna kommit tillbaka igen får även han göra det. Skönt dock att få det ordnat innan sommar & semestrar.

Slö tittar på Big Brother finalen. Hoppas på att Hanna J vinner :).

Jaja nu har jag ventilerat nog för idag. Ska hälla upp ett nytt glas med hallon/jordgubb/banan smoothie- älskar mixern-ja vi är på en helt ny nivå. Varför har jag inte gjort smoothisar oftare?


Tråkväder

Usch för tråkvädret! Visst sommar regn kan vara hur mysigt som helst men de här dagarna har verkligen varit oinspirerande & tråkiga. Barnen har inte varit på topp & Olivers gummi stövlar är glömda på dagis. Regn lek är roligt om förutsättningarna är bättre. Nej jag vill hellre ha sol (okej en mulen dag funkar om den är varm), bus ungar som kan leka mer obehindrat & gräs mellan tårna.


Bilder från vårt sista besök ute på sturkö-sommar känslor!

Älskade svärmor kom i förrgår kväll. Nu ska hon bo hos oss i en månad tills dess hon får tillträde till sin lägenhet.Igår begav vi oss av hela familjen ner till centrum regnet öste ner men vi hade det trevligt, strosade runt.Svärmor betalade för 3 par preggo brallor jag fyndade på åsas klädförmedling. Hade en sån perfekt prova kläder dag-allt passade. Är inte såna dagar upplyftande?

Vi åkte hem, jag & Oliver gjorde oss iordning då vi skulle iväg på min kusins sons dop. Magnus kurerade Casper på hemmaplan, visst hade han kunnat följa med men, han är inte tillräckligt kry för såna tillställningar även om han är på bättringsväg.

Dopet var väldigt fint ordnat, Oliver var hur duktig som helst. Lagom dos av allt. Eller nej- regnet slutade ju inte ösa ner.

Efter dopet bar det av till kista galleria för mer shopping. Casper fick sitta i vagnkarantän-det har väl ingen mått dåligt av? Svärmor hittade shyssta skor. Jag fick mer preggo kläder & barnen var hur nöjda som helst med Mc Donalds happy meal. Vi andra åt smarr mat från olika ställen i food courten.

Barnen var lättvaggade & vi vuxna nattsuddade med te & skip-bo spelande.

Idag har det fortatt regna till & från. Jag har tagit ut mig alldeles för mycket under fm. Vikt in massa tvätt, städat & små röjjt. En tur till Coop fick mig att verkligen tappa energi. I skrivande stund halv ligger jag i soffan med rykande hett kaffe & slappar.Så välbehövligt. Casper sover. Oliver & Magnus är ute på småkryps jakt. Vi har nämligen ordnat en "lupp hink" & ett förstoringsglas till våran nyfikna upptäckare!

 

Ska bli spännande att få se vad de hittat för otäckingar när de kommer in. Han har tidigare använt PET flaskor & fyllt med gråsuggor, spindlar, skalbaggar, larver & maskar. Han kommer nog ha mer nytta av lupphinken. Jag har ju småkryps fobi men jag får väl bita ihop för Olivers skull. Sen ligger ju krypen i hink med lock. 

Nu ska jag passa på att njuta av lugnet. Fylla på kaffet & bara vara.

Första pricken

I tisdags i graviditetsvecka 25+0 var vi på MVC & träffade barnmorskan. Allt gick bra. Alla värden var bra-även järnvärdet trots att jag slarvat en aning med niferex tabletterna.

Hittills i graviditeten har gått upp 4,5 kg. Det känns konstigt med tanke på att jag inte tycker mig göra annat än äta! Jag är konstant sugen på något att äta! Vaddå mättnadskänsla? Nej jag äter tills det liksom tar stopp vilket iofs är relativt snabbt så man kan väl säga att jag äter ofta-ofta mer än lagom mängd.

Vi fick lyssna på lillebrors hjärtljud- vilken känsla- kommer aldrig sluta förundras över teknikens under! Hans hjärtljud låg på 143 slag, när vi träffade barnmorskan sist i vecka 20 låg hjärtljuden på 146.

Vi fick våran första prick i sf kurvan. För er som inte vet vad det innebär klicka här → fakta om sf måttet ←.


Kurvan med lillebror & den första lilla pricken för vecka 25 ♥

Måttet låg på 22 cm nu i vecka 25. Vi pratade med barnmorskan om just måtten då graviditeterna med Oliver, Casper & nu lillebror verkligen skiljer sig om man jämnför kurvorna. Låg relativt lika måttmässigt med Oliver & Casper om än högt i diagrammet för genomsnitts kurvan. Nu plötsligt ligger jag längre ner i diagrammet. Inga konstigheter men ändå. Ni läsare som har flera barn har era kurvor varit olika? 

  
♥Caspers kurva till vänster & Olivers till höger ♥


Nästa MVC besök ser jag inte fram emot, då är det dags för glukosbelastning igen.  De som utfördes med Oliver & Casper gick bra men jag svimmade nästan begge gångerna av ruschen efter fastandet. Värdena låg hur bra som helst. Hoppas på samma resultat igen. Eftersom jag är så trött orkar jag inte gå in på det närmare men hittade en schysst fakta sida för den som är intresserad av att veta mer. → fakta om glukosbelastning ←.

Om jag inte missminner mig eller misstolkat något så utförs belastningen nu som en standard kontroll på de flesta mödravårdscentraler
. Hursomhelst får vi göra den dels som standard kontroll men också av den anledningen att jag ju tidigare burit stora barn. Har inte utvecklat graviditetsdiabetes tidigare & barnen har varit stora av ärftliga faktorer då mina värden hela tiden varit bra. Känns iaf bra att med enkla medel vid eventuella förändringar snabbt kunna behandlas på rätt sätt. Vad jag ogillar är att jag måste fasta- buhu buhu va? JA faktiskt-jag som är konstant sugen på något kommer ju vara på lagom härligt humör.

Nu ska jag dejta john blund- åtminstonde stalka honom efter lite sömn sand eller vad han nu har för knep. Vad det än är behöver jag det illa kvickt, om lillebror håller mig vaken mycket längre till kommer jag inte kunna somna alls.

Natti Natti.


Magen


Magen i vecka 26 ♥ (25+3).       


 
Att inte Casper är med på korten beror på att han inte är ett dugg intresserad av att bli fotograferad-än mindre intresserad av magen. Oliver däremot gosar ofta med magen, klappar,pratar ställer frågor & myser.Det är så härligt att jag blir rörd & alldeles alldeles varm i mamma hjärtat.  Stora tankar & känslor i en liten kropp. 


Veckan,feber & hallon!

Ja veckan som varit har minst sagt varit i feberns tecken. Måndagen började bra- förskolan var stängd & mina föräldrar passade barnen. De hade det hur mysigt som helst. Under kvällen fick Oliver feber, vilken satte in ordentligt under natten med tillhörande växtvärk. Han blev hemma-eftersom Casper fortfarande var kry & Oliver inte hade andra symptom än feber fick lillen gå på dagis. Under em passade mina föräldrar Oliver då vi hade inbokat MVC besök. Mer om besöket i ett annat inlägg.

Jag jobbar ju med min nuvarande sjukskrivning två halv dagar per vecka. Onsdag är en av de dagarna så min pappa erbjöd sig att vara med Oliver så jag inte behövde vabba det lilla jag jobbar. Under em ringde de från dagis & Magnus hämtade hem Casper som även han var febrig & otröstligt ledsen. Olivers feber var snabbt övergående. Caspers feber medförde både lättare förkylning & vad vi misstänker är ögoninflammation- till & från har han klet i ögonen- enligt sjukvårdsrådgivningen kan det bero på förkylnings symptom men för att vara på den säkra sidan har jag köpt hem receptfri ögonsalva.


Liten krake ♥ & kurering med kärlek & närhet.


Gårdagen var hur mysig som helst. Casper var mest slö & hängig, sov mycket. Jag & Oliver pysslade,spelade lite olika sällskaps spel & hade lite kvalitetstid mellan varven. Bestämde oss för att ha Oliver hemma resterande av veckan, hans feber egentligen bara varade i 1,5 dag men för att undvika att något mer skulle bryta ut.


Kreativa, lyckliga & alldeles-alldeles underbara Oliver ♥

Eftermiddagen var lugn. Pusslande, bil lek & film fick tiden att gå fort. Vi åt relativt tidig middag & avslutade dagen med att göra smaskig hallon smoothie innan vi satte igång med kvällsbestyr. Hela familjen var verkligen lättvaggad. Ja fram tills dess att Caspers feber satte in. Hur kommer det sig att febern är som jobbigast nattetid trots alvedon all världens knep & kärlek?


Mini mixarn Oliver håller koll & smakar av även Casper hjälper till.Sommar i glas. Måste fixa lite roliga smoothie recept för jag har verkligen noll fantasi
-men gott blev det.


Ingen som har tips eller recept att dela med sig av? Tas tacksamt emot.