Helgen & veckan hittills + bilder

Helgen var super mysig.
Lördagen var en tok mys dag, vi tog en familje promenad, Oliver tog med sin boll. Blev en hel massa spring :). Handlade på Ica. Oliver somnade tidigt och Magnus och jag frossade räkor och massa annat gott :).

               
Oliver & bollen, springer mot bollen observera Magnus springandes från andra hållet

                          
        Jag & Casper kulan vecka 38+0, rund & go, otymplig & härlig :)!

Söndagen spenderades med en spontan trip till Haninge...
Jag införskaffade mig lite EGO saker :) nu när naglarna är fina och jag slutat bita på dem vill jag gärna hålla dem i fräscht skick. Vet ju med mig från graviditeten med Oliver att både hår,naglar och hud tappade gnistan efter förlossningen. Därför begav jag mig in på Kicks i deras nagellacks djungel. Kände mig lite förvirrad så jag fick tillslut be om hjälp. Blev ett stärkande lack, ett under lack och ett överlack. Så här ska minsann naglarna hållas i trim :).

Har redan bestämt mig för att klippa håret framöver :) frågan är bara hur kort ;).
Strosade runt i haninge en stund och sedan bar det hemåt.
Petra dök över på kvällen, vi satt och pratade och drack te :). Mysigt.

Igår (måndag) var en trött slö mysig dag med Oliver. Vi lekte och tittade på film. Massor av Nicke Nyfiken-apkalas ;). Han valde lunch mat och fick då blodpudding som bokstavligen slukades upp :).
Vi pysslade med hans pärlor och pärlplatta som är en riktig hit. Han höll på med den under eftermiddagen och stora delar av kvällen. Snacka om tålamod och fokus :).

               
                        Vår fina pärla med sin pärlplatta & sina pärlor :)

Mina föräldrar kom över vi fikade lite, lämnade över ansvaret om Oliver på dem och sen drog jag och Magnus iväg till MVC på förlossnings förberedande kurs. Handlade om amning och bb tiden. Vi fick se en film och ja... Kändes mest som en repetition av det man redan visste. Sen kan jag uppleva att jag tycker lite synd om första gångs föräldrar kring just amningen. Visst den är viktig, men herregud man blir ju nästan hysterisk av allt påpekande och all stress och tok fokus kring amningen. Jag vill amma-helamma denna gång utan tillmatning, men krävs ersättning igen så är det ingen big deal så länge jag känner att jag försökt. Det är min inställning denna gång.

Två timmar senare var vi hemma igen, Oliver låg och plaskade i badkaret med en stolt morfar som sällskap i badrummet :), haha Oliver och hans morfar är en egen historia. Allt hade gått bra och som vanligt var Oliver nöjd och glad.

   
                                  Oliver & morfar

Magnus drog iväg på ett möte under kvällen. Mamma och pappa var så snälla att de var kvar hemma hos oss och höll mig sällskap tills Magnus kom hem igen. Vi hade en jätte trevlig kväll.

Lyckades packa BB väskan igår, gick på 15 minuter för att checka av att allt som skulle i var med :). Har laddat kamerans batteri också. Så nu jäklar mer redo kan vi inte bli.

Oliver och jag har haft en slö mys dag även idag. Under fm har vi legat och tittat på film idag blev det Rorri racer bil, sen lekte vi i hans rum bra länge. Vi har städat lite också. Jag med dammsugaren och Oliver med dammvippa och en trasa. Han är såå duktig på att hjälpa mig ;). Duttar lite här och torkar lite där. Vilar och fortsätter :) han blir som han säger  "åhh mamma tött teda" :)!

Sedan i lördags har jag haft mer sammandragningar och molvärk. Har lite mensvärk i ryggen emellanåt men det försvinner snabbt. Känner mig orolig i kroppen. Inte så att jag faktiskt är orolig är svårt att förklara. Har svårt att komma till ro. Vill inte vara ensam...ja låter säkert löjligt. Hursom helst så är det så jag känner. Trodde för en stund att jag blivit magsjuk! Ringde magnus och kom på att kroppen ju "tömmer" sig inför förlossningen. Kan det betyda att det är på G?

Snart kommer Magnus hem från jobbet. Han ska köpa med sig mat hem ska bli skönt att slippa laga mat och slippa diska (läs fylla diskmaskinen) :). Ska lägga mig och vila sen. Känner att jag behöver det.

10 dagar kvar tills Casper är beräknad komma.  Galet nära ;).
Dags att vika lite tvätt i väntan på att middagen kommer hem.  I skrivande stund sitter Oliver och pysslar med sina pärlor :).

Imorgon är ett oskrivet blad och på torsdag är det dags för ännu ett besök på MVC, kontroll och ev hinnsvepning.
Hej så länge :).Mikaela. Mamma till Emanuel & Hedda
Tackar ^^,

Men jäklar vilken kagge du ha fått! ^^, Måste ju nästan vara sprickfärdig?! :P Du har inga knningar?
2010-08-17 | 17:26:41 | http://emanuelsmamma.blogg.se/
nina
ja, hela ammningshysterin är int eatt leka med. jag ville amma men efter 3 månader började mjölken sina :(

2010-08-18 | 07:08:23 | http://mrztigger.blogg.se/
nina
det var svårt att förbereda lilja på lelles ankomst. hon var ju bara 14 månader när han kom till världen. tror inte hon fattade riktigt vad det var för ngt som vi kom hem med från bb :)
2010-08-19 | 07:52:07 | http://mrztigger.blogg.se/

«
«
«