Mvc besöket & känslor (långt)

Oh fasiken, kom på att jag inte uppdaterat om gårdagens (torsdagens) besök på MVC :).

Oliver fick umgås med sin mormor under tiden, de passade på att vara utomhus så när vi skildes åt gick de till lekplatsen och vi till bilen.

Väl hos barnmorskan var vikten den samma som sist. Blodtrycket var bra det med. Några andra prover togs inte eftersom allt legat bra hittills.

Vi gick igenom och pratade kring vårt förlossningsbrev/födelse plan som vi äntligen skrivit. Känns som att vi fått med det viktigaste. Brukar ju vara svårt att formulera tankar/känslor kortfattat och relevant på papper, såna känslor som ska ligga till grund för ens största ögonblick. En snabb "varse god - get to know me quick manual" haha! Men nu jäklar är vi redo om det sätter igång!!

Berättade för barnmorskan om mina känslor och tankar nu när det känns "annorlunda". För säkerhets skull ville hon då ta ett urin prov så inget konstigt var på G. Allt var bra. Så det är väl helt enkelt så att jag bara upplever och känner saker annorlunda :). Tillsammans med henne satt vi sedan och gjorde en sammanfattande "födelseplan" som hon skulle föra in i datorn. Det innebär att när det väl är dags och vi kommer in till BB så finns det en anteckning för berörda att läsa. I denna anteckning skrev hon även "läs bifogat förlossnings brev". Ja nu är det bara att luta sig tillbaka och få värkar då. Det är planen ;).

Sen var det också dags för min stund av hyperventilering och skräckblandad förtjusning.Gynundersökningen med ev hinnsvepning. Är väldigt smärtkänslig, eller egntligen är jag mer rädd för att det ska göra ont än jag är för själva smärtan i sig. Så jag triggar väl mig själv? Gyn undersökningar gör mig kallsvettig! MEN  Gyn undersökningen gick bättre än jag trodde. Har fortfarande skräckminnen kring alla undersökningar som gjordes på BB med Oliver i magen. Min rädsla,paniken,smärtan,foglossningssmärtan som ökade rädslan mer.

Men igår...har inget minne av att det inte kändes mer än så. Med tanke på att jag inte är rädd på samma sjukliga sätt denna gång, med tanke på att jag är mer förberedd och införstådd så påverkade det nog en hel massa!

Blev ingen hinnsvepning men jag fick veta att min livmodertapp är ca 3 cm,mjuk och mogen. Dock bakåtlutad :)
Inte tillräckligt för att komma åt att göra en hinnsvepning denna gång. Vi har fått en ny tid att träffa barnmorskan igen nästa vecka. Samma procedur då så vi hoppas vidare inför tiden i nästa vecka :). Barnmorskan sa att hennes undersökning kan påverka att reta igång ytterligare förändringar så det önskar vi :).

För en hinnsvepning bör livmodertappen vara framåtlutad. Men 3 cm :) wiihooo det bådar gott :). Nu vill vi bara att den ska mogna ytterligare,mjukna mer,bli framåtlutad,utplånas 3 cm och sedan vill jag öppnas 10cm och föda bebis ;).

Lite fakta kring livmodertappen

["Före förlossningen börjar
Före förlossningen kan börja måste livmodertappen ha "mognat". Livmodertappens mognad sker stegvis, första ska dess position gå från ett bakåtriktat läge till ett mer framåtläge och så att säga bilda förlossningskanalen ut mot slidan. Livmodertappen ska också mjukna, från att ha känts som nästippen ska den kännas som en avslappnad underläpp. När livmodertappen är i rätt position och är mjuk brukar flytningarna från slidan öka, flytningarna är ofta rätt vattniga men inte slemmiga eller illaluktande. Efter eller tillsammans med de ökade flytningarna lossnar slemproppen som kan se ut ungefär i princip hursomhelst, men alla slemproppar har den slemmiga konsistensen som gemensam faktor. Slemproppen kan vara olika rinnig och fast, ha färg, vara blodblandad eller vara färglös, men den ska inte lukta illa! Efter slemproppen gått, eller i samband med det, börjar livmodertappen nu att utplånas (dvs plattas ut) och först därefter är livmodermunnen redo att vidgas. Oftast är det bara värkar som får livmodermunnen att vidgas, men en del (framförallt omföderskor) kan vara öppna 1-2-3cm utan vare sig värkar eller andra kännetecken på att kroppen är redo för förlossningen. Detta kan ske relativt tidigt och behöver inte betyda att förlossningen kommer starta för tidigt eller tidigare."]

källa:http://www.barnsidan.se/cldoc/85.htm


-

Jag och magen idag (fredag), vecka 37+6.

                     
Snygg och svullen. Det bjussar jag på...


Idag (fredag) har vart en trött,slö,varm,kvav och allmänt jobbig dag. Känns stundtals som att jag inte räcker till. Vill så mycket mer. Tycker synd om Oliver för att hans vanligtvis fina, snälla mamma är så trött,tjurig,orkeslös och har noll tålamod. Nej, det är ju inte synd om honom. Vi leker,myser,sjunger,läser,pysslar och bara är om dagarna. Skillnaden mot hur det brukar vara är att jag inte känner igen mig själv när tålamodet sviktar. SKIT SAKER som jag reagerar på. Höjer rösten onödigt mycket och blir kräkless på allt! och ja...jag vet det är okej att vara mänsklig

Stackarn måste ju bli förvirrad av mitt växlande humör och beteende.
Det gör ont i mamma hjärtat att  tappa tålamodet så snabbt, brukar gå ifrån honom en stund och lugna ner mig (läs försöka att inte bygga på mitt redan sämsta samvete). Sen försöker jag vara lite pedagogisk och prata med honom. Men nu har han börjat prata med mig- han hinner först.Han kommer och kramas och pussas och tittar på mig så som bara han kan göra. För att sedan klappa mig på kinden,lägga huvudet på sne och säga "sååå mamma,såååå" med ett leende som smälter mitt hjärta och ögon som glittrar mer än vad som borde vara tillåtet.
♥ Att älska Oliver...är det finaste! ♥

             
                 Puss♥Puss♥Puss

Har börjat tänka allt mer på känslorna inför Caspers ankomst. Kommer de kluvna känslorna många pratar om uppkomma. Kommer Oliver uppleva att jag och Magnus överger honom? Hur ompassar/anpassar man sig? Är livrädd samtidigt som min inuition säger mig att allt löser sig. Kommer jag uppleva att jag överger Oliver? Han som varit mitt allt i 2,5 år...kan jag dela på mig trots att vi är två-jag och Magnus. Försöker att ta allt som det kommer. Hur dumt det än må låta så är jag lite nervös.MYCKET nervös. 

från en sak till en annan...

Eftermiddagen och kvällen har bara varit mysig. Magnus köpte med sig Japanskt till middag när han slutade. Såå gott...synd bara att allt tar sån plats så att man blir mätt så fort. Oliver fick en köttfärspaj som slank ner bra :)- behöver jag tillägga att han skulle ah ketchup på den? ;)

Jag tog en 4 dusch för dagen (svettas som ett as) sen tog vi en trip ner till centrum. Kikade in på Svens leksaker där Oliver var så förtjust att han blev arg och ledsen när vi skulle gå. Helst skulle han ha med sig hälften av alla leksaker. Jiiiisus vilket humör. Vi fick verkligen prata med honom ordentligt för att han skulle lugna ner sig.Vi gick ner på Åsas där Oliver minsann hittade 3 bilar som han skulle ha, haha vi blev ca 40:- fattigare på bilarna tsss! Strosade lite och hade mys.

Sen bar det av till Kvantum, är sjukt sugen på trocadero hela tiden så 3 liter fick åka i kundvagnen.Vi har också hittat Olivers storebror present som han ska få inslagen att öppna när vi kommit hem och landat lite med Casper. En tågbana i trä super fin, med en bro,lite träd och skyltar- inte att förglömma själva tågen :). Tåg tokig som han är så lär det nog bli en hit :)! Vi köpte även lite pyssel att fördriva helgen med,en pärlplatta med stora pärlor-Maxi Beads.Ska bli roligt. :)

Underkvällen har vi haf mys, Oliver fick bada i nästan 30 minuter. Han lekte fisk det talade han minsann om för mig. "mammaaaa..ja e fiiisssp-titta!" följt av massa vattenstänk och skratt. Kan det bero på hans fiskleksaker? Ja han pendlade mellan att leka fisk och suga i sig badskum den lilla tokern :).
Jag passade på att vika undan tvätt i badrummet under tiden fisken sprattlade-så skönt nu är tvättkorgen tom!-tackar min älskade torktumlare för bra utfört arbete ;).

Oliver somnade rätt snabbt. Sen har jag och Magnus segat i soffan :). Åhh glömde nästan vi har beställt det sista till Caspers ankomst på nätet nu :). Så slipper vi svassa runt och leta. Bland annat beställdes en amningskudde - en turkos-med laban på. Hihi ni som känner mig vet att jag är en sucker för turkost och Magnus sa inte så mycket han bara klickade på KÖP knappen :)!

Nu ska jag vagga in i sovrummet och läsa vidare om "Att föda" av Gudrun Abascal.

God natt...♥Härligt med helg, nu har jag båda mina fina hemma.♥

Suzn
Ååh!! Nu har du juh fyrkantig mage precis som jag hade! =) Så himla läckert. Magen påminner jättemycket om min magbild från kvällen innan snittet när jag var i v 37+4. =)
2010-08-14 | 08:47:33 | http://blogg.aftonbladet.se/suzan
Suzan


http://080708.bilddagboken.se/p/show.html?id=281646710&directlink=1lösen minigrisSå kan du se vissa likheter. =)

Vi saknar er vi med!! Säg till om ni orkar med besök något!
2010-08-16 | 15:30:14 | http://blogg.aftonbladet.se/suzan
Ida Tallhed
ojojoj vilken mage! hehe
2010-08-23 | 23:27:21 | http://idatallhed.se

«
«
«